Ongeloof, verbijstering en woede maakte zich zaterdagmiddag om vijf voor half vijf meester van de aanhang van Spakenburg. De blauwen waanden zich na de 3-1 zege op de Roodemoolen kampioen, maar kregen vervolgens het onheilspellende nieuws dat GVVV diep in blessuretijd alsnog had gewonnen bij Barendrecht. Ter Leede speelde zijn laatste duel op het hoogste niveau. 

Gezamenlijk stonden ze in de middencirkel, met mobiele telefoons en radio’s in de aanslag. De wedstrijd in Sassenheim was eerder afgelopen dan die in Barendrecht en dus wachtten de spelers van Spakenburg met angst en beven de berichtgeving uit Barendrecht af. Op de achtergrond zongen de supporters van Spakenburg kampioensliederen.

Vrijwel de gehele wedstrijd waande Spakenburg zich kampioen. Na de vroege treffer van Kees ‘Pier’ Tol, al na vier minuten, leidde de ploeg van Jochem Twisker virtueel de dans. Dat Spakenburg geen problemen zou ondervinden van Ter Leede, was toen al duidelijk. Daarvoor was het krachtsverschil simpelweg te groot. Toen de berichten doorsijpelden dat GVVV met 2-0 achter stond in Barendrecht, ontstond er een spontaan Spakenburgs volksfeestje.

Hattrick Kees ‘Pier’ Tol

Oud-Noordwijker Tol bleek het voetballen nog niet verleerd en tekende voor drie goals. Vlak voor tijd deed Jasper de Bie in twee instanties nog wat terug. Die tegentreffer kon Spakenburg niet deren. De ploeg was in gedachten in Barendrecht, waar het inmiddels 2-2 stond. Met die stand was Spakenburg kampioen. Het ging alsnog fout. GVVV scoorde in extremis de 2-3 en dwong een beslissingswedstrijd op neutraal terrein af. Teleurgesteld dropen de Spakenburgers af.

Verslagen was Henk Wisman allerminst, hoewel zijn ploeg de laatste wedstrijd als topklasser had gespeeld. Gezien de middelen vond de Amsterdammer dat Ter Leede redelijk partij had geboden. ,,We hadden alleen maar jongens op de bank die eerder al bij het tweede hadden gespeeld. Onze selectie is gewoon niet breed genoeg gebleken. Met een fitte groep denk ik dat we wel een serieuze kans op lijfsbehoud hadden gemaakt. We hebben er vandaag getracht een wedstrijd van te maken. Het krachtsverschil was groot, maar dat is logisch. Zij staan eerste en wij laatste.”

Foto: Hans Schalk

 

POPULAIRE BERICHTEN