Een spectaculaire derby, met een knotsgek verloop, is zaterdagmiddag in een gelijkspel geëindigd. Rijnsburgse Boys en Quick Boys besloten op 3-3, nadat de bezoekers vanaf de tiende minuut met een man minder hadden gespeeld. In ondertal knokte Quick Boys zich van 2-0 naar 2-3, maar Anthony van Dongen zorgde met zijn gelijkmaker in de 85e minuut voor een puntendeling.

Quick Boys-linksback Nigel Ogidi Nwankwo werd al vroeg in de wedstrijd van het veld gestuurd na het onreglementair stoppen van de doorgebroken Delano Asante. De toegekende vrije trap werd door Dani van der Moot op de paal geschoten.

De volgende kans was voor de tien van Quick Boys. El Kachati ging 1-op-1 met doelman Wesley Zonneveld, maar schoot naast. Vervolgens was het aan de overzijde wel raak. Nino Klaver was de doelpuntenmaker, al had hij wat geluk dat zijn inzet onderweg van richting werd veranderd: 1-0.

Spruijt op de lat, kans Runderkamp
In de tweede helft opende Rijnsburg sterk. Jeroen Spruijt bleef knap op de been en raakte vanaf randje zestien de lat. Aan de andere kant volgde een tweede grote kans voor Quick Boys. Nick Runderkamp stuitte van dichtbij op Wesley Zonneveld.

Toen even later Rob Zandbergen uit een corner de 2-0 binnenkopte, leek de wedstrijd beslist, maar niets was minder waar. In ondertal, en geheel tegen de verwachting in, begon het te lopen bij Quick Boys. Een driedubbele wissel – waarbij Sem van Duijn, Bram Franken en Ivailo Staal binnen de lijnen kwamen – deed de bezoekers goed.

Van Duijn zorgt voor hernieuwd geloof
Nadat een grote kans door Tyrone Owusu was gemist, zorgde invaller Van Duijn voor hernieuwd geloof. Hij kopte een voorzet van Bjelica diagonaal tegen de touwen. Niet veel later zorgde El Kachati voor de 2-2 door een van een meter of tien hard raak te schieten. Tot grote vreugde van het bezoekende kamp werd het in de 85e minuut ook nog 2-3. Met opnieuw een kopbal knikte Van Duijn de 2-3 binnen.

Quick Boys had zodoende de comeback compleet gemaakt, maar slaagde er niet in de 2-3 over de streep te trekken. In de 87e minuut volgde het Rijnsburgse antwoord en de gelijkmaker via Van Dongen: 3-3.

Rijnsburgse Boys – Quick Boys 3-3 (1-0)
Goals Rijnsburgse Boys: Nino Klaver, Rob Zandbergen, Anthony van Dongen (Rijnsburgse Boys)
Goals Quick Boys: Sem van Duijn (2), Youssef El Kachati