FC Lisse – Rijnsburgse Boys, gespeeld op 13 mei 2006, is misschien wel de meest legendarische wedstrijd die er de afgelopen 10 jaar in de Bollenstreek is gespeeld. Op de laatste speeldag van het seizoen 2005 – 2006 maken beide Bollenstreekclubs uit wie er dat jaar kampioen wordt in de Hoofdklasse A. Lisse had aan een punt genoeg, Rijnsburg moest winnen. We zien veel oude bekenden. Met aan Rijnsburg-kant Joost Kuhlman, Erwin van der Lugt, Dennis Groot en Raymond Kolder. En bij Lisse Jelle Korbee, Michael van der Laan en Jeffrey Winter. Op een bomvol Ter Specke lijkt FC Lisse lange tijd met het kampioenschap aan de haal te gaan. Totdat invaller Martijn Gootjes in blessuretijd de 0 – 1 binnen kopt en Rijnsburg het kampioenschap bezorgt. VIDB haalt herinneringen op met Kevin Winter, nu aanvoerder van Rijnsburgse Boys, destijds uitkomend voor de blauw-gelen uit Lisse.

,,Man, man. Wat een deceptie was dat. De wedstrijd zelf was niet om aan te gluren volgens mij. Maar dat zie je  wel vaker bij dat soort wedstrijden. Wij hadden aan een punt genoeg en ik denk dat die wetenschap ons juist genekt heeft. We hinkten op twee gedachten. Houden we de nul en spelen we dus op de verdediging, of forceren we een beslissing door de aanval te kiezen. Rijnsburg wist daarentegen wat het moest doen. Alleen de winst was voldoende voor het kampioenschap.”

,,Het klinkt gek, maar ik denk ook daarom dat die afgekeurde goal – waarom die werd afgekeurd is mij nog steeds een raadsel –  niet in ons voordeel was. Komen we 0 – 1 achter dan moesten we. En dan gebeurt er ook weer iets bij Rijnsburg. Want dan zijn zij ineens virtueel kampioen. Die twijfel bij ons, in combinatie met de spanning, zorgde ervoor dat we niet ons niveau haalden. Toch kregen we nog een paar beste kansen. Van der Lugt die een bal van Jef (Winter, red.) van de lijn haalt. Ongeveer een kwartier voor tijd. Tsja, ik zou liegen als die wedstrijd me niks meer doet. Het kampioenschap was zo dichtbij.”

Winter geeft aan dat hij nog meerdere keren aan die wedstrijd herinnerd wordt. ,,Al is het alleen al door de foto die in de kantine van Rijnsburg hangt. Elke donderdag eten we daar met de selectie en zie ik die foto van ‘Goot’ hangen. Nu valt het wel mee, maar de jaren hiervoor toen al die jongens nog bij Rijnsburg speelden, was het elke donderdag raak. Of ik de uitslag van die wedstrijd nog wist, of ik meedeed, of ik hem bij wilde bestellen. Dat soort grappen. Ach ja, het hoort erbij. Ik zou er waarschijnlijk ook zelf aan mee hebben gedaan. Dat is voetbal. Maar van die wedstrijd ben zal ik altijd ziek blijven.”

[youtube id=”tfgipBS5DBg” width=”620″ height=”360″]

Foto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN