De manier waarop Jeroen Spruijt de 1-2 maakte bij Jong Sparta Rotterdam verraadde veel. Uit de koele manier van het liften van de bal en het geven van de juiste snelheid sprak vertrouwen. De nieuweling in het elftal van de Rijnsburgers is ‘happy’ op Sportpark Middelmors en gaf dat geluk zaterdag tegen de beloften van Sparta wat extra glans dankzij zijn winnende goal.

De middenvelder lijkt zich prima te voelen op het middenveld van de tweededivisionist. Z’n dynamiek op de middelste linie van de Rijnsburgers moet het aanvalsspel een extra glans geven bij de inmiddels medekoploper van de competitie. Zijn diepgang kwam goed tot recht bij de achteraf dus winnende goal.

,,Hij zat er best lekker in hè?” lachte de 24-jarige middenvelder een dag later aan de telefoon trots. ,,Mijn debuut bij Rijnsburgse Boys was tegen de amateurs van Ajax. We wonnen die wedstrijd wel, maar ik maakte toen een eigen goal. Ik had dus eigenlijk al een keer gescoord voor Rijnsburgse Boys, maar niet in het goede doel.”

,,Voor de wedstrijd speelden er wel wat revanchegevoelens bij een paar jongens.”

Zijn winnende goal kwam niet uit de lucht vallen. De Spartanen begonnen nog vrij voortvarend met een bal op de lat, maar na de 0-1 van Joël Tillema kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Rijnsburgers. ,,Die 0-1 kwam uit de lucht vallen. Maar we begonnen daarna zelf een stuk beter te voetballen. We zochten veel nadrukkelijker en beter naar de vrije man.”

Mannen tegen de jongens
Clou van het verhaal: zoals vaker met amateurteams tegen beloften, wonnen ook dit keer weer de kerels van de jongens. ,,De trainer hamerde daar voor de wedstrijd al op. En ik denk dat het uiteindelijk ook wel het verschil betekende tussen ons en Jong Sparta. Wij hebben ook meer gespeeld als een team.”

Uiteindelijk werd er in de tweede helft niet meer gescoord. De Rijnsburgers namen voor zichzelf revanche op een jaar geleden. Toen verloren de geel-zwarten met 6-0 in Rotterdam. ,,Ja, daar was ik natuurlijk niet bij. Maar voor de wedstrijd speelden er wel wat revanchegevoelens bij een paar jongens. Die hadden zoiets van: ‘dat laten we niet nog een keer gebeuren.'” De 1-2 overwinning werd daarom met een grote glimlach meegenomen de bus in.

Door de overwinning gaat Rijnsburgse Boys nu samen met IJsselmeervogels aan kop van de Tweede Divisie. Dit tot genoegen van Spruijt, logischerwijs. ,,Voorlopig is het leuk dat we bovenin meedraaien. Maar dit is wel een competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen.”

,,Ik speelde al vanaf de D-tjes bij Westlandia. Dat was vijf minuten fietsen. Nu zit ik 45 tot 60 minuten in de auto.”

,,Het gaat sowieso allemaal wat sneller en het is wat fysieker in de Tweede Divisie dan in de zondag-versie van de Derde Divisie, waar ik vandaan kom. Voorlopig heb ik nog totaal geen spijt van mijn keuze om naar Rijnsburgse Boys te gaan.”

Op de fiets
Spruijt verruilde deze zomer na 13 jaar het shirt van Westlandia om bij de Rijnsburgers op zoek te gaan naar zijn eigen plafond. In de eerste wedstrijden maakte de voetballer al flink wat minuten als basisspeler. ,,Dat maakt het allemaal wel makkelijker om hier te wennen. Ik speelde al vanaf de D-tjes bij Westlandia. Dat was vijf minuten fietsen. Nu zit ik 45 tot 60 minuten in de auto.” De dynamische middenvelder neemt het voor lief. Het voetballen in de Tweede Divisie en voor Rijnsburgse Boys is daar gewoon veel te leuk voor.

Archieffoto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Middenveld even zorgenkindje bij VVSB’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)