Stephan Spruijt en de zondagtak van Lisse hebben inmiddels een huwelijk van een half jaar achter de rug. Een mooi moment om tijdens de winterstop die eerste zes maanden van de samenwerking te evalueren. Spruijt is niet ontevreden. ,,We staan waar we moeten staan.”

De 51-jarige oefenmeester kwam afgelopen zomer voor de groep te staan in Lisse. Spruijt kreeg wel een behoorlijke opgave met zich mee. In de zomer verlieten drie sterkhouders het team. Rick van Dijk en David Verweij vertrokken naar SJC en Jelco Keizer stopte vanwege studieverplichtingen. Daarnaast moest de trainer het stokje overnemen van Laurens van der Voort, die zeven jaar voor de groep stond, maar op zoek ging naar een nieuwe uitdaging.

Fanatiek
In het begin waren er wat aanpassingsproblemen. ,,Ik ben een heel ander figuur dan Van der Voort. De selectie moest wennen aan mijn stijl, dat geef ik toe”, kijkt Spruijt terug op zijn beginperiode bij Lisse. ,,Ik ben gewoon emotioneler langs de lijn, ben echt fanatiek. Maar de klik is er wel, hoor. Er zullen altijd jongens tussen zitten die er anders over denken, maar dat houd je toch.”

Niet alleen de spelersgroep moest wennen aan Spruijt. Dat gold ook vice versa. ,,Dat zit zo. Ik heb zelf op hoog niveau gevoetbald en ik mis wel eens de beleving bij spelers op dit iets lagere niveau”, vertelt Spruijt. ,,Dan zijn er jongens ineens een weekendje weg of ze kunnen er om een andere reden niet bij zijn. Ook tijdens trainingen is er een ander belevingsniveau dan ik vroeger gewend was. Daar moet ik me bij neerleggen, maar dat is wel eens moeilijk.”

Problemen
Nu het begrip er aan beide kanten is, gaat het vooral om de prestaties van FC Lisse. De ploeg kende een dip dit najaar, maar lijkt zich te hebben hersteld. Lisse had zelfs vorige week kunnen stunten tegen koploper BMT. ,,Dat was wel verdiend geweest, ja. Die wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-3 nederlaag omdat we het in de slotfase verspeelden. Ook tegen Voorschoten-uit lieten we het liggen. Bovendien hebben we wat problemen in de bezetting gehad. Johan Prins viel weg met een lange schorsing bijvoorbeeld, maar daarna is er wel een kantelpunt gekomen. Al met al zijn de punten wel eerlijk verdeeld. We hebben ook wel eens het geluk aan onze zijde gehad, bijvoorbeeld tegen ESDO uit.”

Wanneer zou Spruijt echt tevreden zijn? ,,Als we aan het einde van dit seizoen rond de zevende of achtste plek staan. Dan zien we volgend jaar wel weer verder. We moeten de groep bij elkaar houden. Niet dat er weer een paar goede spelers vertrekken. Er moet ook nog wat meer gescoord gaan worden. Dat zie je aan ons doelsaldo. We hebben er zo’n twintig tegen, dat is prima, maar we hebben er ook nog geen twintig gescoord. Dat kan beter.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)