Wisselende resultaten voor de Bollenstreekclubs in de Topklasse.De derby tussen Noordwijk en Lisse leverde in een boeiend voetbalgevecht geen winnaar op (2-2). Katwijk leed tegen Spakenburg een nieuwe nederlaag (2-1). Rijnsburg deed heel goede zaken door thuis met 4-0 af te rekenen met ONS Boso Sneek. Voor Ter Leede wordt het, na het 1-2 verlies op eigen veld tegen Excelsior ’31, moeilijk om degradatie te ontlopen. Het verschil is opgelopen tot tien punten met de ploegen aan de goede kant van de streep.

VV Noordwijk – FC Lisse 2 – 2

Een sterk eerste kwartier van Lisse leverde geen doelpunt op. De eerste kans voor de gastheren was wel raak. Hese kopte goed raak uit een voorzet van Splinter. Zoontjes zorgde met de gelijkmaker vlak voor rust voor gerechtigheid. Na de rust een sterker Noordwijk dat via Faouzi de lat raakte. Tegen de verhouding in zette Renaldo Jongebloet via een counter Lisse op 1-2. Niet veel later had Faouzi meer geluk. De spits zette met een fraaie schuiver zijn ploeg weer naast de bezoekers. Noordwijk zette nog aan voor een slotoffensief, maar met kunst en vliegwerk behield Lisse het gelijkspel.

Scoreverloop

16. 1 – 0 Hese, 41. 1 – 1 Zoontjes, 66. 1 – 2 Jongebloet. 73. 2 – 2 Faouzi

VV Noordwijk
Amezrine, Van Vliet (82. Wijnalda), Brocker (56. Goncalves), Hese, Hoogkamer, Mertens, Hoogerwaard, Faouzi, Overvliet, Splinter, Braun.

FC Lisse
Berrevoets, Weijers, Zoontjes, De Goede, Broekhuizen, Monteny, Jongebloet, Fokkema, Van Heulen, Klare, Hagary.

Spakenburg – VV Katwijk  2 – 1

Katwijk is uit bij Spakenburg tegen het twaalfde verlies van dit seizoen opgelopen. Het mocht, niet voor de eerste maal dit seizoen, keeper Atam Koroglu bedanken dat het bij rust slechts 0-0 stond. Spakenburg creëerde kans op kans, maar steeds stond de sluitpost in de weg. Aan de andere kant verzuimde Joost Leonard om de Katwijkters op 0-1 te zetten. Zeven minuten na de thee was het het pijlsnelle duo Donny van Oijen en Jeffrey Jongeneelen dat Katwijk de broodnodige treffer schonk. De laatste gaf aan, Van Oijen punterde binnen. Lang kon de formatie van Bruinink niet genieten, want drie minuten later vond Spakenburg-verdediger Dekkers uit een corner het net. Een kwartier voor tijd bracht Maurice van der Wilt Spakenburg met een hakbal op voorsprong. Het zou tevens de winnende treffer betekenen.

52. 0 – 1 Van Oijen, 56. 1 – 1 Dekkers, 75. 2 – 1 Van der Wilt.

Spakenburg
Ditewig; Dekkers (59. De Loor), Buijtenhuis, Mahdadi; N. Tol, Lanting, Pinarci, Scholten, Amerzgiou, K. Tol, Van der Wilt.

VV Katwijk
Koroglu, Tuinfort, Van Dam, Krolis, Owel, Jansen (85. Tavilla), Leonard (85. Gootjes), Van Oijen, Jongeneelen, Rijnink, Sahadewsing.

Rijnsburgse Boys – ONS Boso Sneek 4 – 0

De Uien boekten thuis een simpele 4-0 zege op de Friezen. Door de overwinning klimt Rijnsburg richting de middenmoot. Bij rust stond het door het missen van een handvol kansen slechts 1-0 door wie anders dan Railey Ignacio. Op het uur besliste Danny van der Vijver op aangeven van Ignacio de wedstrijd met de tweede Rijnsburgse treffer. Opnieuw Igancio zorgde voor het derde doelpunt op de Middelmors. Invaller Javier Martina zorgde met de 4-0 voor het slotakkoord.

37. 1 – 0 Ignacio, 62. 2 – 0 Van der Vijver, 69. 3 – 0 Ignacio, 87. 4 – 0 Martina

Rijnsburgse Boys
Van Nieuwkoop, Hessing, Breinburg, Strooker, Westmaas, Van der Vijver, K. Winter, Van den Boogaart (82. Sardar), Koemans (71.Martina), Wijks, Ignacio (78. J. Winter).

ONS Boso Sneek
Landlust, Strikwerda, Molenaar (45. Van Leijen), A. de Boer (74 Post, R. de Boer, de Wagt, Dijk (45. Kerkstra), de Vries, Noordmans, Kampstra, Gonzales.

Ter Leede – Excelsior ’31  1 – 2

De thuisploeg begon zeer zwak en stond bij rust al met 0-2 achter. Robert Steemers gaf de rode lantaarndrager weer wat hoop door de aansluitingstreffer binnen te schuiven. Ter Leede deed er daarna alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar stapte uiteindelijk toch als verliezer van het veld.

11. 0 – 1 Wilens, 43. 0 – 2 Ezafzafi, 50. 1 – 2 Steemers