Slechts twee wedstrijden van de regioclubs konden door de hevige regenval doorgang vinden in de zaterdagse Topklasse. Voor Katwijk gaat het er met de week slechter uitzien. Het verloor bij ONS Boso Sneek met 5-3. Noordwijk hield met kunst en vliegwerk een punt over aan het treffen met  koploper IJsselmeervogels (1-1).

IJsselmeervogels – VV Noordwijk 1 – 1

Terwijl de koploper de overhand had en flink druk aan het uitoefenen was, kwam Noordwijk op slag van rust op voorsprong. Een counter werd door rechtsback Manuputty goed afgerond. IJsselmeervogels ging na de rust vrolijk verder met het missen van kansen, terwijl Braun aan de andere kant op aangeven van Mertens de wedstrijd in het slot had moeten gooien. Daarna was het de beurt aan Mertens die vergat de tweede Noordwijkse treffer tegen de touwen te jagen. De Vogels drongen in het vervolg zeer heftig aan en kwamen in de slotfase via Rutgers verdiend langszij.

Scoreverloop

43. Manuputty 0 – 1, 86. Rutgers 1 – 1

IJsselmeervogels

Zonneveld, Van de Laar (63. El Gourari), Van Noord, Bosschaart, Kuipers (75 Rutgers), De Harder (45. Burgerhout), Van Toor, Hollart, Kurbegovic, Verheydt, Ahahaoui.

VV Noordwijk

Amezrine, Manuputty, Brocker, Goncalves, Hoogkamer, Mertens, Hoogerwaard, Faouzi (73. Blonk), Overvliet, Splinter, Braun (73. Wendt).

Kozakken Boys – Ter Leede

Afg.

ONS Boso Sneek – Katwijk 5 – 3

In een knotsgekke wedstrijd heeft Katwijk een 5-3 nederlaag geleden in Sneek. In een niet hoogstaande eerste helft kwam de formatie van Cees Bruinink op achterstand. Beide ploegen creëerden kansen, maar het was Noordmans die de gastheren met een fraai schot in de kruising op voorsprong bracht. Na de thee leek De Wagt de bezoekers de nekslag toe te dienen, maar Leonard tikte vlak daarna een rebound tegen de touwen. De derde Sneekse treffer leek vijf minuten later wel de beslissing. Een minuut later bracht Robbert Susan met een strafschop echter weer hoop in de Katwijkse harten. Jeffrey Jongeneelen gaf de comeback helemaal gestalte door weer drie minuten later de gelijkmaker te scoren. Met nog 25 minuten te spelen bracht Sandor van der Heide Sneek weer op voorsprong. Invaller Danny Guijt stuitte vervolgens nog op doelman Landlust. Verder kwam Katwijk niet meer. De thuisploeg maakte zelfs in de slotfase nog de 5-3.

11. Noordmans 1 – 0, 49. De Wagt 2 – 0, 53. Leonard, 57. Kerkstra 3 – 1, 59. Susan 3 – 2. 62. Jongeneelen 3 – 3, 65. Van der Heide 4 – 3, 82. R. de Boer 5 – 3.