Valken ’68 is kampioen. De ploeg van Andries Wendt won zelf met 2 – 4 bij Vitesse Delft en HVC ’10 liet punten liggen tegen Naaldwijk. Een uitgebreid verslag van het kampioenschap van Valken ’68 lees je hier. Ook bij VV Kagia hangt na een nieuwe overwinning het kampioenschap in de lucht. De ploeg van Ubink kan volgende week het karwei in eigen huis afmaken in de kraker tegen directe concurrent SEV. Het vizier van Quick Boys lijkt op de nacompetitie te zijn gericht, gezien de 3 – 0 nederlaag bij Bennekom en FC Rijnvogels speelde thuis met 2 – 2 gelijk tegen Voorschoten ’97.

Bennekom – Quick Boys  3 – 0
Quick Boys is zich overduidelijk aan het opmaken voor de nacompetitie. De ploeg van Verdonkschot had de eerste helft nog het betere van het spel, maar zag na rust de ploeg uit Bennekom uitlopen naar een 3 – 0 voorsprong. Kevin Sissing, Marco van Rooijen en Jamal Bendadi tekenden voor de treffers.

Scoreverloop: 61. 1 – 0  Sissing, 69. 2 – 0 Van Rooijen, 90. 3- 0 Bendadi

Quick Boys: Van der Does, Almeida, Woudenberg (63. Arroyo), Ruiter, Brantjes, Hoek, D. van der Plas (74. Van Veen), Den Haan, J. van der Plas, Ketting (74. De Vries), Van der Bent.

FC Rijnvogels – Voorschoten ’97   2 – 2
FC Rijnvogels heeft haar sportieve plicht gedaan en maakte het Voorschoten ’97, dat nog voor lijfsbehoud speelt, zeker niet makkelijk. De oude ploeg van FC Rijnvogels-trainer Hein van Heek ging wel met 0 – 1 rusten door een goal van Wouter Pen. Na rust kantelde de wedstrijd en zorgden Joey Zandbergen en Maarten van Delft voor een Katwijkse voorsprong. De wedstrijd leek even gestaakt te worden na een ernstige hoofdblessure van Rijnvogels-speler Wesley van Wijk, maar er werd toch verder gespeeld. Vlak voor tijd zorgde Sunny Dihal voor de eindstand.

Scoreverloop: 11. Pen 0 – 1, 47. Zandbergen 1 – 1,  Van Delft 2 – 1, Dihal 2 – 2

Vitesse Delft – Valken ’68  2 – 4
Valken ’68 is na een knappe overwinning op Vitesse Delft kampioen geworden in de Tweede Klasse C op zaterdag. Dat leek er na 45 minuten voetbal niet op; de ploeg van Andries Wendt zocht met een 2 – 0 achterstand de kleedkamers op. Na rust rechtten de Valkenburgers de rug en bogen de achterstand om in een 2 – 4 overwinning. Dankzij het gelijke spel van HVC ’10 kan de ploeg uit Valkenburg niet meer worden achterhaald. Voor de kampioen scoorden Jeroen Haasnoot, Rens van Klaveren, Lars van Bommel en invaller Robin Noort.

Oegstgeest – VV Kagia  0 – 4
VV Kagia deed wat het moest doen: winnen. Het had geen kind aan Oegstgeest (de nieuwe ploeg van scheidend trainer Ubink) door goals van onder anderen Vincent van der Kamp en Arjan van der Lans. Lange tijd leek directe concurrent SEV punten te verspelen, maar ook de ploeg uit Leidschendam won in de laatste minuut bij Kouderkerk. Zowel Kagia als SEV heeft 54 punten. Volgende week volgt de ultieme ontknoping wanneer in Lisserbroek SEV op bezoek komt. Maar ook DWO zit nog op het vinkentouw met 52 punten.