Ter Leede kende een bijzonder slechte zaterdag. De Sassenheimers speelden een beroerde pot bij Barendrecht en kregen na het 4-1 verlies ook de rode lantaarn weer in handen. ,,Het was niet best. Heel slecht eigenlijk”, baalde Robert Steemers. ,,We hadden een offday.”

Ter Leede liep vrijwel de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Barendrecht geraakte door een vroege openingstreffer van Daniel Esajas al snel in een zetel. ,,Zij speelden slimmer, op de counter. En wij konden niet eens een bal over vijf meter naar elkaar over spelen.” Een verklaring voor het slechte optreden moest Steemers schuldig blijven. ,,Dat vraag ik me ook af. Ik heb echt geen idee.” Ploeggenoot Jasper de Bie redde vlak na rust bij 3-0 de eer.

De Sassenheimers leken met zeven punten uit drie wedstrijden de weg naar boven gevonden te hebben. Na de nederlagen tegen Rijnsburgse Boys en Barendrecht is Ter Leede weer terug bij af. Steemers: ,,Misschien dat er door die wedstrijd tegen Rijnsburg toch iets geknakt is. Die hadden we kunnen winnen.”

Laag rendement

Steemers kan wel beschrijven waar het in zijn algemeenheid aan schort. ,,We hebben een goede ploeg, met veel kwaliteit. Alleen is de efficiëntie veel te laag. Tegen Excelsior ’31 waren we bijvoorbeeld de gehele wedstrijd beter. Zij kwamen twee keer bij het doel, scoorden twee keer en wonnen die pot gewoon.” Zelf heeft Steemers zich ook niet kunnen onderscheiden met veel goals. ,,Mijn rendement is ook te laag. Ik heb er vier gemaakt en dat is voor een aanvaller die alles speelt gewoon te weinig. Wel heb ik veel assists gegeven.”

Volgende week zaterdag wacht voor Ter Leede het cruciale treffen met Noordwijk. ,,Dat wordt D-Day”, zegt Steemers. ,,Als we die wedstrijd niet winnen, zie ik het eigenlijk niet meer zitten. We zullen die wedstrijd alles geven. Het is alleen jammer dat we met Mike Boelee, Frank de Groot en Jonathan Robertson drie geschorsten hebben.”

Archieffoto: Hans Schalk

[youtube id=”VB3fR4h23ZI” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN