FC Rijnvogels heeft op overtuigende wijze de derby tegen FC Lisse gewonnen. De Katwijkers zegevierden op de eigen Kooltuin verdiend met 3-1.

Beide ploegen leefden met verschillend gemoed toe naar de streekderby. FC Lisse koesterde vertrouwen vanwege drie competitiezeges op rij. Daarnaast wonnen de Lissenaren een week voor de seizoensouverture nog een oefenduel met de Kooltuinbewoners riant met 4-0. Met die wedstrijd in het achterhoofd en het feit dat FC Rijnvogels slecht een punt pakte uit de laatste drie wedstrijden, begon de thuisploeg als underdog aan het duel.

Van Oosten breekt de ban
De verhoudingen op het veld waren echter volledig anders. FC Rijnvogels voetbalde de Lissenaren de eerste helft van de mat. Een klein wondertje was dat de score pas in de 29e minuut werd geopend. Sem van Oosten vond de verre hoek: 1-0.

Daarvoor was FC Rijnvogels al vaak in kansrijke positie opgedoken, maar werd de trekker niet overgehaald. Kevin Gomez Nieto had pech met een snoeihard schot op de lat.

Vlak voor rust verdubbelde FC Rijnvogels de voorsprong. Maxim van der Meer was simpelweg feller dan zijn directe tegenstander, creëerde zich zodoende ruimte om te schieten en drukte af: 2-0.

Direct na rust weer een dreun voor Lisse
Dat Sjaak Polak niet tevreden was, bleek wel uit de vierdubbele (!) wissel die hij halverwege doorvoerde. FC Lisse had ongetwijfeld intenties om orde op zaken te stellen, maar kwam direct van een koude kermis thuis. In de 47e minuut zorgde Peer van Paasen voor de 3-0, na een schitterende assist buitenkant voet van Van Oosten.

Na een uur spelen kreeg FC Lisse toch weer wat geloof, toen Gijs de Bruin binnentikte: 3-1. De opmaat tot een remontada bleek het niet. FC Lisse had wel flink de overhand, maar echt in verlegenheid geraakte FC Rijnvogels niet. Jaap Zwetsloot kreeg nog wel een enorme kans, maar liet die onbenut.

FC Rijnvogels – FC Lisse 3-1 (2-0)
29. Sem van Oosten 1-0
45. Maxim van der Meer 2-0
47. Peer van Paasen 3-0
61. Gijs de Bruin 3-1

Foto’s: Hubert Habers