Nu de spanning eraf is bij Katwijk lijkt de ploeg helemaal los te komen. De 1-0 zege op nummer drie Zwaluwen was nog een magere afspiegeling van het krachtsverschil op het veld. De kampioen uit de Hoofdklasse B speelde de bezoekers bij vlagen van de mat, maar wist enkel via Marciano Mengerink te scoren.

Dick Schreuder was dan ook in zijn nopjes met de zege. ,,We hebben goed gevoetbald tegen een van de best voetballende ploegen in deze klasse”, zag de coach. ,,Zij probeerden er voetballend uit te komen en dat hebben wij goed getackeld.”

Katwijk zette heel vroeg druk, waardoor de bezoekers nauwelijks aan voetballen toekwamen. Omdat Zwaluwen, en dat viel te prijzen, bleef volharden in opbouwen van achteruit, had Katwijk steevast de bal ergens halverwege de vijandelijke helft in bezit.

Al na twee minuten schoot Donny van Oijen de bal van afstand op de paal. Het zette de toon voor een van de beste helften die Katwijk dit seizoen aan zijn toeschouwers voorschotelde. De kansen regen zich aaneen. Aanvoerder Robbert Susan had pech dat twee afstandsschoten ook op het houtwerk belanden. Danny Guijt was eveneens tweemaal dichtbij, maar steeds was de afwerking ondermaats.

Mengerink

Weer moest het dus komen van topscorer Mengerink, die vorige week al viermaal scoorde bij Spijkenisse. En de spits deed wat van hem werd verwacht. Fraai aangespeeld door Jongeneelen schoof de spits het leer beheerst onder de Zwaluwen-doelman door voor alweer zijn twintigste treffer (1-0). Zwaluwen, toch de nummer drie in de Hoofdklasse B, kwam voor rust nauwelijks in de buurt van Atam Koroglu.

Na de hervatting zakte het niveau aanzienlijk, al had dat ook te maken met Zwaluwen, dat de fysieke duels niet schuwde en er een tandje bijzette. Echt gevaarlijk werd het echter nooit voor Koroglu. Behoudens een aantal afstandsschoten creëerden de bezoekers geen kansen. Aan de andere kant verzuimden Jongeneelen en Mengerink het duel voortijdig te beslissen.

Dat was ook het enige dat Schreuder kon aanmerken op zijn ploeg. Hij zag zijn hoop opnieuw bevestigd worden. Namelijk dat zijn ploeg zich als een vis in het water voelt tegen elftallen die ook vooruit willen voetballen en geen muur optrekken. ,,Dat was tegen ASWH het geval, daarna tegen Spijkenisse en vandaag ook weer zo. Het blijkt dat wij dan bijna altijd de bovenliggende partij zijn. Dan zie ik ook hoe goed wij kunnen voetballen. Het balletje ging uitstekend rond en de kansen kwamen. Alleen moeten we dat wel beter tot uiting brengen in de stand.”

Katwijk – Zwaluwen Vlaardingen 1-0 (1-0). 11. Mengerink 1-0

Katwijk: Koroglu, Hamdi, Rijnink (78. Spierdijk), Stam, De Jel, De Lange, Susan, Guijt (66. De Jonge), Jongeneelen, Mengerink, Van Oijen (59. Leonard).

Tekst: Tom van der Wilt

Foto’s: Aad de Winter/www.bobkat.nl

Samenvatting vv Katwijk TV

POPULAIRE BERICHTEN