Het zijden draadje waar Katwijk al weken aan hing, is op de laatste speeldag definitief geknapt. Met een 7-2 afstraffing bij HHC Hardenberg werd degradatie naar de Hoofdklasse definitief een feit voor de formatie van Cees Bruinink. Door de 1-0 zege van Noordwijk op Capelle had een Katwijkse zege sowieso niet uitgemaakt. Voor het eerst sinds 1989 komen de oranjehemden volgend seizoen niet meer uit op het hoogste niveau. VIDB blikt terug met Katwijk- middenvelder Robbert Susan.

,,De klap komt toch nog hard aan”, zegt Susan. ,,Het was muisstil in de kleedkamer na afloop. De jongens zaten er allemaal doorheen. Er werd nauwelijks wat gezegd. ” De uitslag doet anders vermoeden, toch begon Katwijk nog wel sterk aan het cruciale duel. Het kwam op een 1-0 voorsprong via Jeffrey Jongeneelen. ,,We speelden echt een heel goed eerste half uur. Hadden alles onder controle.”

Nog in de eerste helft maakte Hielke Penterman gelijk. De genadeklap viel na de thee, toen HHC binnen een kwartier uitliep naar 5-1. Plots was alle hoop in de Katwijkse harten definitief vervlogen. Joost Leonard redde bij 6-1 de Katwijkse eer. Tussendoor had Danny Guijt nog de rode kaart gekregen voor een charge, die voortkwam uit de nodige frustratie.

Verklaring

De smadelijke nederlaag waarmee Katwijk de Topklasse verlaat, kon Susan wel verklaren. ,,Wij moesten na rust gaan komen en toen vielen er logischerwijs ruimtes bij ons. Zelf schoof ik ook door naar het middenveld om iets te forceren. Zij straften dat genadeloos af. Op een gegeven moment besloten we maar om het weer dicht te houden. Anders hadden we met dubbele cijfers eraf gegaan. En dat wil je ook niet.”

,,We hebben het toch nog lang volgehouden, als je ziet waar we vandaan komen. Maar alsnog doet het pijn.” Bij aankomst in Katwijk stonden de supporters de spelers om te wachten in de kantine. Er was applaus voor de spelersgroep, die zich vorig jaar nog kroonde tot beste van Nederland.

Susan: ,,Kippenvel over m’n hele lijf. Dat is ook Katwijk. Ook als het slecht gaat, je club blijven steunen. We hebben het natuurlijk dit seizoen al eerder meegemaakt op de training. Maar het blijft speciaal.” De middenvelder blijft niet bij de pakken neerzetten. ,,Uithuilen en opnieuw beginnen na de zomer. De groep blijft grotendeels bij elkaar en we krijgen de nodige versterkingen erbij. We gaan er met een frisse kop weer tegenaan volgend seizoen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN