Het is voor hem een pleister op de wonde. Natuurlijk is Robbert Susan blij met zijn positie als linkermiddenvelder in het Elftal van het Jaar en geeft zijn uitverkiezing hem een ‘goed gevoel’. Toch zou de linkspoot liever met Katwijk een paar plekken op de ranglijst stijgen. ,,Daar zou ik echt alles voor inruilen.”

Susan stond van meet af aan bovenaan in de stemming en won uiteindelijk met overmacht. De Oegstgeestenaar werd in zijn kennissenkring geattendeerd op de poll. ,,Een paar mensen hadden de stemming op mijn Facebook-pagina gedeeld. Toen ben ik het in de gaten gaan houden. Leuk dat er uiteindelijk zoveel mensen op mij hebben gestemd.”

Susan vindt het lastig om te oordelen of hij ook daadwerkelijk de beste is. ,,Dat is niet aan mij. Ik vind dat anderen daar over moeten oordelen. Er zaten een paar goede namen bij: Winter, die jongen van Quick Boys (Woudenberg) en Ruigrok van VVSB. Best een pittig middenveld.”

Niveau

De 26-jarige middenvelder steeg vorig jaar in het kampioensjaar tot grote hoogte en werd veelvuldig geroemd. In lijn met de prestaties van het team – Katwijk staat laatste – komt Susan dit seizoen minder voor de dag, erkent hij ruiterlijk. ,,Ik haal niet het niveau van vorig jaar. Door mijn werklust zal ik niet zo snel een 4 spelen, maar ik ben niet zo nadrukkelijk aanwezig als vorig jaar. En daar baal ik enorm van. De enige die er bij ons bovenuit steekt, is Atam Koroglu.”

In een poging het team bij de hand te nemen, nam Susan nog wel eens teveel hooi op zijn vork. ,,Ik wilde bij wijze van spreken de bal achterin ophalen, vervolgens de steekpass geven en ‘m er het liefst nog zelf inschieten. Daar ben ik na een paar wedstrijden vanaf gestapt. En toen steeg meteen mijn niveau weer.”

Nadenken

De slechte prestaties zijn Susan niet in zijn koude kleren gaan zitten, hoewel hij naar eigen zeggen een persoon is ‘die makkelijk de knop omzet’. ,,Afgelopen weekeinde hoefden we ons niet te melden op de club. Toen merkte ik wel dat ik er even doorheen zat, vooral mentaal. Ik ben nu veel meer met voetbal bezig dan vorig jaar, ben er continu over aan het nadenken. Vorig seizoen ging het op de automatische piloot. Het was heel relaxt. We deden ons ding en iedereen stak lekker in  zijn vel.”

Zaterdag staat het zoveelste cruciale duel tegen concurrent Excelsior ’31 op het programma. Bij winst pakt Katwijk zijn laatste strohalm. ,,Het is dé laatste kans. Zaterdag is alles geoorloofd. Bij verlies is het klaar. Dan wordt het gat met Excelsior ’31 twaalf punten.”

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN