Volgend seizoen speelt SV Hillegom in de Derde Klasse. Het verloor in de finale om de nacompetitie voor lijfsbehoud kansloos tegen Houten. Na de 4-1 nederlaag van vorige week werd vandaag ook verloren: 0-1. Houten promoveert terecht.

Het was vandaag onbegonnen werk op sportpark de Zanderij, omdat SV Hillegom de gehele wedstrijd niets kon brengen. Waar het vorige week nog acceptabel voetbalde, was het vandaag ver onder de maat. Op alle fronten werd Hillegom afgetroefd. Veelzeggend was dat keeper Ruigrok de uitblinker bij de thuisploeg was.

De goalie moest al na twee minuten spelen aan de bak, toen Joran van Dijk alleen voor hem verscheen. Ruigrok redde bekwaam en zodoende ontsnapte Hillegom al heel vroeg aan een achterstand. SV Hillegom kwam totaal niet in de wedstrijd. Houten domineerde en het leek een kwestie van tijd voordat de ploeg van Peter Dussenbroek de score zou openen. Dat doelpunt viel rond de 20e minuut, toen aanvoerder Lars Nawijn vrij kon inkoppen in het vijfmetergebied: 0-1. De treffer viel uit de derde corner van de gasten en gaf aan dat Houten snel zaken wilde doen.

Dussenbroek: ,,Ik had de jongens voorgehouden dat een snel doelpunt het ons veel makkelijker zou maken. We hebben Hillegom van meet af aan vast gezet. Wij scoren altijd, dus daar was ik niet bang voor. Voor de rust hadden we al comfortabel met 0-3 voor moeten staan, maar die keeper voorkwam dat.”

Euvel

Zoals gezegd viel de goal dus vrij snel. De wedstrijd was toen gespeeld. De ploeg van Bas Naber werkte had, dat was niet het probleem. Het euvel was duidelijk het middenveld en aanspeelpunt Ruben Beentjes. Beentjes zag heel veel ballen langs hem heen scheren en werd daar moedeloos van. De middenvelder ging zelf op zoek naar de bal en zwierf over het veld. Ook van aansluiting was weinig sprake.

Hillegom-spelmaker Beentjes baalde: ,,We hadden nog wel vier jaar kunnen spelen, maar dan hadden we echt niet gescoord. Geen afspraak werd vandaag nagekomen. We gaven het eerste kwartier drie honderd procent kansen weg. We hadden mazzel dat het bij rust slechts 0-1 was omdat onze keeper zeer attent speelde. We hadden vandaag geen enkele overtuiging in ons spel.”

Uitspelen

De tweede helft was van hetzelfde laken een pak. Houten viel aan en Hillegom zag het lijdzaam aan. Dat de nederlaag voor Hillegom niet hoger uitviel, had Houten aan zichzelf te wijten. De ploeg van Dussenbroek nam na een kwartier spelen in het tweede bedrijf gas terug. Er kon niets meer gebeuren. Uitspelen werd de opdracht, met promotie als hoofdprijs.

Een verdiende promotie, vond ook Houten-coach Dussenbroek. ..We hebben over twee wedstrijden laten zien dat we de betere zijn. Wij gaan terecht naar de Tweede Klasse”. En daar was geen speld tussen te krijgen.

SV Hillegom mag volgend seizoen gaan proberen om snel terug te keren. Er komen wat versterkingen bij, zoals Frank de Groot en Jeroen Dedel, en die moeten het tij gaan keren. De tijd zal het leren of dat mogelijk is.