De eerste finalewedstrijd tussen Houten en SV Hillegom leverde een 4-1 zege op voor de thuisploeg. Volgende week moet Hillegom met drie doelpunten verschil winnen om nog een verlenging uit het vuur te slepen. Bas Naber heeft het nog lang niet opgegeven. ,,Het wordt moeilijk, maar niets is onmogelijk in het voetbal. Kijk maar eens even naar Noordwijk, dat stond met 6-1 achter tegen Ajax en komt terug tot 6-2 in de tweede wedstrijd. Laten we ons daaraan vasthouden.”

Het verschil zat ‘m vandaag in de afwerking van de kansen. Houten was daar zeer effectief in. Het kreeg de eerste helft een handvol kansen. Twee snelle omschakelingen werden professioneel afgemaakt door Dyon Sybelink en Jordi Sloof. De laatste goal van Sloof was een gevoelige tik net voor de rust. Hillegom kreeg vergelijkbare kansen, maar scoorde geen goal.

Nederpel

Naber: ,,Wij hadden voor de rust minimaal een keer moeten scoren, sterker nog, we hadden de leiding moeten nemen. Daarom was het zo jammer dat Christian Nederpel die grote kans naast schoot. Wij hadden dan de leiding genomen en dan voetbal je toch een stuk makkelijker. Maar dat gebeurde niet en sta je met de rust achter met 2-0”.

De coach van Houten Peter Dussenbroek vond Hillegom allerminst slecht spelen. “Het is een goede ploeg. Aan de bal vond ik ze goed, Bij balverlies zijn ze kwetsbaar en dat is wel gebleken de eerste helft.”

Nieuwe domper

De tweede helft werd Hillegom sterker, al liep het wel eerst tegen een nieuwe domper op. Een geweldig doelpunt van Leon de Lange vroeg in de tweede helft betekende de 3-0. Hillegom werd wakker. Het ging vol overgave op zoek naar de noodzakelijke treffer om nog enigszins in de race te blijven. Rond de 60e minuut leek dan eindelijk de 3-1 te vallen. Kenny Smit leek te gaan scoren, maar miraculeus genoeg redde Houten-doelman Nicky Oostrom zijn inzet.

Halverwege de tweede helft kreeg SV Hillegom opnieuw een uitgelezen mogelijkheid. Beentjes versierde een penalty. Ook deze grote kans ging de mist in, want Jim Pijpers kwam niet tot scoren. Dat was de zoveelste tegenvaller voor Hillegom. Vervolgens nam Beentjes zelf de regie in handen en dat betekende de 3-1 na een goede pass van Kenny Smit.

Het leek de ommekeer, maar het tegenovergestelde gebeurde. Houten, dat er nagenoeg er niet meer aan te pas kwam, sloeg keihard toe tien minuten voor tijd. Hillegom probeerde nog de 4-2 te forceren, maar dat lukte niet meer. Zo verloor Hillegom met 4-1. Een pittige nederlaag, maar Naber bleef strijdbaar. ,,Het wordt moeilijk, maar niets is onmogelijk in het voetbal.”