SV Hillegom-spits Corneel Berg had het liever anders gezien vanmiddag. Zijn team leed een forse 1-5 nederlaag tegen Abcoude. Op zijn 40e verjaardag werd Berg vooraf gehuldigd en kreeg hij een groot boeket. Berg had maar wat graag willen scoren in zijn 410e wedstrijd. Dat lukt niet. SV Hillegom verloor en moet zich gaan richten op de nacompetitie.

SV Hillegom speelde niet een van zijn beste wedstrijden. Het moest winnen om bij te blijven op de ranglijst. Dat zat er niet in. De ploeg maakte teveel fouten en won te weinig duels. In de eerste helft kon de ploeg van Bas Naber het nog wel redelijk bijbenen. Het kon echter niet voorkomen dat Abcoude rond de 34e minuut de leiding nam. Ronnie Weber kopte uitstekend de 0-1 in.

Opsteker

De thuisploeg had daarvoor al wat mogelijkheden gehad. De eerste kans was ook de beste. Berg had zijn verjaardag gelijk kunnen gaan vieren, maar kwam niet tot scoren. Nadien viel bij Hillegom de nonchalance op, die toen (nog) niet werd afgestraft. De ploeg toonde zich wel een keer trefzeker. Een schitterende kopbal van aanvoerder Mark Hulsebosch was een opsteker in de eindfase van de eerste helft: 1-1.

De tweede helft begon dramatisch voor Hillegom. Na twee minuten spelen lag de bal achter doelman Daan Ruigrok: 1-2. Een optater van jewelste voor Hillegom zo snel in de tweede helft.

Berg daarover: ,,We hebben eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen. In plaats van dat we de leiding namen, kwamen we achter met 0-1. Het had een andere wedstrijd kunnen worden als de keeper mijn inzet niet tegen had gehouden. Vervolgens kwamen we goed terug, om gelijk na de start van de tweede helft weer tegen een zeperd aan te lopen. Dat was het breekpunt in de wedstrijd. Dat de uitslag hoger uitvalt, is verklaarbaar. Abcoude benutte de ruimtes goed en scoorde vervolgens nog drie keer.”

Nacompetitie

En daar had Berg alles mee gezegd, want binnen het half uur stond er 1-4 op het scorebord. De 1-5 van weer Amoafo was later niet meer van belang. Met nog twee wedstrijden voor de boeg lijkt SV Hillegom zijn vizier te moeten gaan richten op de nacompetitie.

,,Daar ziet het wel naar uit”, zegt Berg. ,,We moeten proberen zes punten binnen te halen. Er zit niets anders op, maar er moeten nog steeds twee wedstrijden worden gespeeld. Lukt het niet, dan gaan we voor de nacompetitie. Ik blijf er in geloven dat we het kunnen redden en niet tegen beter weten in. Ik blijf natuurlijk het liefste in de Tweede Klasse spelen. Als we in de Derde Klasse terechtkomen, moet ik me afvragen of ik dat wel wil. Daar wil ik nu nog niet aan denken”, besloot de jarige spits.

Archieffoto: Huub Slingerland