Ondanks zijn achttien jaar is Sven Boonstoppel nu al een van de steunpilaren bij Valken ’68. De aanvallende middenvelder is bezig aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht en wordt begeerd door veel Topklassers uit de regio. Hij duidt in gesprek met VIDB de eerste seizoenshelft van de Valkenbugers en spreekt over zijn persoonlijke ambities. ,,Wil ik de stap gaan maken, dan moet ik niet te lang wachten.”

Valken ’68 lijkt zich na een slechte seizoensstart te herstellen. De roodgele brigade van Andries Wendt won de laatste twee uitduels en is bezig aan een opmars op de ranglijst. Valken staat momenteel zesde, elf punten achter lijstaanvoerder HVC ’10.

,,Het gaat steeds beter lopen. In het begin zaten veel dingen tegen. We misten door een blessure linksbuiten Mark Kabelaar. Hij is heel belangrijk voor ons. Mark is nu weer terug en gelijk beginnen we te winnen. Ook spits Ronald Kuijt gaat steeds beter spelen. En achterin worden minder fouten gemaakt”, haalt Boonstoppel een aantal oorzaken voor de matige start aan.

Duels

Zelf kende Boonstoppel een goede start maar de laatste weken loopt het wat minder. ,,Door de blessure van Mark stond ik aan het begin linksbuiten.” Nu hij weer fit is, is Boonstoppel weer verhuisd naar zijn vertrouwde positie achter de spitsen. ,,Ik begon goed met zes goals maar de laatste paar wedstrijden is het veel strijd, je duels winnen en proberen de tweede bal te pakken. Dat is toch minder mijn spelletje. “ De middenvelder is gezegend met een fijnbesnaarde techniek en veel snelheid. Eigenschappen die nu dus even niet uit de verf komen. ,,Maar je hoort mij niet klagen zolang we winnen.”

Boonstoppel ziet zijn ploeg zelfs nog meedoen om de titel. ,,Ons doel is om in de winterstop dichtbij of in de top-3 te staan. Koploper HVC ’10 gaat ook namelijk ook punten verspelen. Wij kunnen, als we zo doorgaan, nog dichtbij komen.” Met potjes tegen laagvliegers Vitesse Delft en Naaldwijk in dit kalenderjaar nog voor de boeg, is de gedachte van Boonstoppel niet eens een onrealistische. Al bedraagt de achterstand op de huidige nummer drie SVC ’08 ook al vier punten.

Interesse

Boonstoppel lijkt aan zijn laatste seizoen bij de Valkenburgers bezig te zijn. Vorig jaar dongen Rijnvogels, Katwijk, Rijnburgse Boys en FC Lisse al nadrukkelijk naar zijn diensten. ,,Met al deze ploegen heb ik goede gesprekken gevoerd. Bij Lisse heb ik zelfs een selectiewedstrijd gespeeld. Dat was allemaal prima geregeld. Ze zouden me blijven volgen en in het nieuwe seizoen weer contact opnemen.”

Tot op heden is echter nog stil. ,,Geen van de ploegen heeft zich alweer gemeld”, geeft Boonstoppel aan. ,,Maar meestal gebeurt dit ook pas na de winterstop als ploegen weten welke spelers blijven en wie vertrekken. Ik moet gewoon zorgen dat ik goed speel en dan komt het vanzelf wel. Maar wil ik de stap gaan maken, dan moet ik niet te lang wachten”, geeft Boonstoppel blijk van toch wel enige haast.

Een voorkeur heeft hij niet. ,,Nee, het zijn stuk voor stuk prachtige clubs. Ik zie wel hoe het loopt”, sluit Boonstoppel af.

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: website Valken ’68

POPULAIRE BERICHTEN