Alessandro Kwant en Stijn Driebergen blijven langer bij Rijnsburgse Boys. De twee talentvolle doelverdedigers moeten het momenteel doen met de plekken achter Richard van Nieuwkoop en Virgil Deen, maar maken al wel deel uit van de A-selectie van de tweededivisionist. Beiden tekenden een contract voor één jaar.

Kwant (20) en Driebergen (17) wisselen elkaar op dit moment nog af als keeper van het tweede van de Rijnsburgers. Oegstgeestenaar Kwant speelt sinds de C-tjes bij de Rijnsburgers en traint nu sinds de zomer mee met het eerste. ,,Het is intensiever en het gaat sneller. Daar word je alleen maar beter van. Dankzij de trainingen van Hans Schot kan ik mezelf verder ontwikkelen. Een betere keeperstrainer kan ik me niet wensen. Verder steek ik veel op van Virgil en Richard”, laat hij op de website van de Rijnsburgers weten.

Sparta
Driebergen begon z’n keeperscarrière op Sportpark Middelmors. Hij verkaste als jonge doelman naar Quick Boys en werd daar gescout door Sparta Rotterdam. Daar speelde hij één seizoen bij JO-17. Omdat Driebergen het daar niet naar z’n zin had, keerde hij terug bij de geel-zwarten.

,,Al vanaf jonge leeftijd ga ik op zaterdag naar het eerste kijken, eerst naar Tim Orlowski en daarna naar Richard van Nieuwkoop. Het is heel leerzaam en mooi om mee te maken, al was het wel wennen in het begin. Ik ben de jongste van de selectie, maar ik word door de spelers overal bij betrokken”, vertelt Driebergen op het digitale huis van Rijnsburgse Boys.

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: ‘VVSB-jeugdtrainer Ten Have over Zaalcup: ,,Kinderen die op vakantie zijn zullen zelfs balen”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 16 mrt.
Noordwijk0-1FC Lisse
Xerxes DZB1-2Ter Leede
Nootdorpafg.FC Rijnvogels
Valken '681-1SC Monster
Van Nispen (zat.)4-0DSVP
NSV '461-2VVSB (zat.)
Quick Boys5-0DOVO
ONS Sneek4-3SJC
VVA/Spartaan1-1Kagia
IJsselmeervogels1-1Katwijk
Rijnsburgse Boys3-2Barendrecht
VVSB3-2Koninklijke HFC
Zo. 17 mrt.
JOS/Watergraafsmeer2-1Hillegom
ROAC2-1Foreholte
Teylingen0-2DOSR
Van Nispen (zon.)8-3Toofan