Alessandro Kwant en Stijn Driebergen blijven langer bij Rijnsburgse Boys. De twee talentvolle doelverdedigers moeten het momenteel doen met de plekken achter Richard van Nieuwkoop en Virgil Deen, maar maken al wel deel uit van de A-selectie van de tweededivisionist. Beiden tekenden een contract voor één jaar.

Kwant (20) en Driebergen (17) wisselen elkaar op dit moment nog af als keeper van het tweede van de Rijnsburgers. Oegstgeestenaar Kwant speelt sinds de C-tjes bij de Rijnsburgers en traint nu sinds de zomer mee met het eerste. ,,Het is intensiever en het gaat sneller. Daar word je alleen maar beter van. Dankzij de trainingen van Hans Schot kan ik mezelf verder ontwikkelen. Een betere keeperstrainer kan ik me niet wensen. Verder steek ik veel op van Virgil en Richard”, laat hij op de website van de Rijnsburgers weten.

Sparta
Driebergen begon z’n keeperscarrière op Sportpark Middelmors. Hij verkaste als jonge doelman naar Quick Boys en werd daar gescout door Sparta Rotterdam. Daar speelde hij één seizoen bij JO-17. Omdat Driebergen het daar niet naar z’n zin had, keerde hij terug bij de geel-zwarten.

,,Al vanaf jonge leeftijd ga ik op zaterdag naar het eerste kijken, eerst naar Tim Orlowski en daarna naar Richard van Nieuwkoop. Het is heel leerzaam en mooi om mee te maken, al was het wel wennen in het begin. Ik ben de jongste van de selectie, maar ik word door de spelers overal bij betrokken”, vertelt Driebergen op het digitale huis van Rijnsburgse Boys.

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: ‘VVSB-jeugdtrainer Ten Have over Zaalcup: ,,Kinderen die op vakantie zijn zullen zelfs balen”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 15 dec.
AFC0-0Katwijk
Valken '682-2Voorschoten '97
Noordwijk4-1De Dijk
DOVO0-3FC Lisse
FC 's-Gravenzande2-4Ter Leede
FC Rijnvogels3-1RKAV Volendam
NSV '461-4Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)1-1CVC Reeuwijk
Kagia2-0United/DAVO
IJsselmeervogels4-1Rijnsburgse Boys
Quick Boys2-0SJC
VVSB1-3Barendrecht
Zo. 16 dec.
Hillegomafg.Zaanlandia
Foreholteafg.ESTO
ROACafg.Teylingen
WVCafg.Van Nispen (zon.)
Voorschoten '97afg.Warmunda