Afgelopen zaterdag vond het jaarlijkse Visserijtoernooi plaats bij vv Katwijk tussen Koninklijke HFC, Telstar en Katwijk zelf. Uiteindelijk waren het de oranjehemden die er met de winst vandoor gingen, namelijk veertig schoongemaakte pakjes haring. Na het toernooi spraken we met Gertjan Tamerus – voormalig speler van Ter Leede en de hoofdtrainer van Koninklijke HFC – over hoe de competitiegenoot van verschillende Bollenstreek-ploegen ervoor staat en wat oud-HFC-spelers Sietse Brandsma en Koen Tros kunnen brengen aankomend seizoen bij Katwijk. 

Op het Visserijtoernooi eindigde Koninklijke HFC tegen Katwijk in een doelpuntloos gelijkspel, won Telstar met 2-0 van HFC en klopte Katwijk vervolgens Telstar met 3-0. Hierdoor werd Katwijk de grote winnaar en sloot de ploeg van Tamerus de dag af als nummer laatst. Toch hechtte de 42-jarige oefenmeester hier niet al teveel waarde aan: “Een heel dubbel gevoel, vorig jaar wonnen we het toernooi. Toen zei ik ook dat het niet veel zegt. Nu verliezen we hem en zegt het ook niet zoveel. Ik denk wel dat we in beide wedstrijden grote delen goede dingen hebben laten zien. daar ben ik wel tevreden mee.”

Dat HFC elk jaar spelers verliest aan andere ploegen is niet nieuw, maar toch is het dit jaar weer meer dan anders. “Nog extremer”, noemt Tamerus het. Vergeleken met de laatste speelronde van vorig seizoen zijn de Haarlemmers zeven basisspelers kwijtgeraakt. Twee daarvan zijn vertrokken naar Katwijk: spits Sietse Brandsma en middenvelder Koen Tros. Over deze spelers toonde Tamerus zich positief: “Het zijn goede voetballers, ieder met specifieke kwaliteiten. Koen blijft ondanks de weerstand rustig aan de bal, hij ziet en maakt zijn keuzes snel. Sietse zal met diepte richting de goal gevaarlijk zijn en mocht Katwijk tot voorzetten vanaf de zijkant komen, kan hij hierbij ook gevaarlijk zijn.”

Nieuwe topscorer?
Op de vraag of Brandsma twintig tot vijfentwintig goals kan maken bij Katwijk is hij eerlijk: “Ja, hij had er denk afgelopen jaar ook twintig moeten maken. Hij komt in de positie omdat hij snel is en lengte heeft. Zijn timing is behoorlijk goed voor de goal, alleen in mentaal opzicht kan hij soms nog ietsje beter. Wanneer hij een kans mist, moet hij denken: die volgende gaat er gewoon in. Als dat lukt en hij maakt hier  snel een goal, dan denk ik dat hij hier zeker twintig a vijfentwintig goals kan maken.”

Voor HFC zelf is het volgens Tamerus lastig om een doelstelling op de ranglijst te stellen qua positie en gaat het vooral om het grotere geheel. “We willen een goed seizoen spelen met onze manier van voetballen en dan hopen we goed genoeg te zijn om op een goede manier mee te doen.”

Beluister het gehele interview hieronder:

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Katwijk wint Visserijtoernooi door duidelijke zege op Telstar

POPULAIRE BERICHTEN