Het avontuur op de Krom werd niet wat hij ervan verwacht had. En dus verruilt Tomas Tavilla al na één seizoen Katwijk voor VVSB. De 20-jarige Oegstgeestenaar werd door de Noordwijkerhouters zelf benaderd. ,,Zij belden mij op, of we niet eens konden praten. De trainer, Wilfred van Leeuwen, ken ik nog van mijn tijd bij ADO Den Haag, dat zal lichtelijk hebben meegespeeld.”

Bij Katwijk was de aanvaller dit seizoen niet verzekerd van een basisplaats. Zestien keer mocht de flankspeler opdraven. Vandaar dat na een seizoen het avontuur voor Tavilla bij Katwijk er alweer op zit. Een reden waarom het niet wilde vlotten, is moeilijk te vinden. ,,Ik had verwacht dat ik wel iets meer zou gaan spelen. Ik heb gedaan wat ik kon. Blijkbaar was dat niet genoeg. Daarom was het beter om op zoek te gaan naar een andere club.”

De aanvaller heeft naar eigen zeggen niet met veel clubs om de tafel gezeten. ,,Bij VVSB had ik gelijk een goed gevoel. Het is een mooie club, waar ik hoop op meer speeltijd. Ik ben gehaald voor de flanken, moet daar de concurrentie aangaan met de andere spelers.”

Raar seizoen

Tavilla zegt wel veel geleerd te hebben op de Krom. ,,Het was een heel raar seizoen. Ik kwam binnen bij de kampioen en vertrek bij de degradant. Heel zuur. Achteraf had ik het mij heel anders voorgesteld.”

Bij de zondagtopklasser wacht een nieuw hoofdstuk. ,,Hopelijk ga ik een mooi jaar tegemoet bij VVSB. Ik heb veel rust gehad de afgelopen weken. De eerste training is al achter de rug. Ik voel me lekker. Voor mij mag het beginnen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto:

POPULAIRE BERICHTEN