De aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer bij Ter Leede lijkt voorlopig nog op zich te laten wachten. De Sassenheimse club ondervindt de nodige problemen in de zoektocht naar een opvolger van Bob de Klerk. ,,We zitten in een lastig parket”, zegt bestuurslid Jeroen Désar maandag in het Leidsch Dagblad. ,,Voorspellingen doen heeft geen zin, want we hebben het zelf niet in de hand.”

De hekkensluiter van de zaterdagse topklasse maakte er geen geheim van graag Henk Wisman terug te willen halen. De Amsterdammer, die Ter Leede vorig seizoen kampioen maakte, vertrok afgelopen zomer voor een Thais avontuur. Na een aantal teleurstellende resultaten werd Wisman door Chiangrai United aan de kant geschoven. Volgens het LD is Wisman niet ontslagen, maar staat hij momenteel op non-actief en wordt hij wel doorbetaald.

Wismans opvolger De Klerk viel eveneens voor de verleidingen van een Aziatisch avontuur. Daardoor neemt assistent-coach Jan Blankenspoor nu al ruim anderhalve maand de honneurs waar. ,,Het zou eigenlijk voor twee of drie weken zijn”, vertelt Blankenspoor, die zaterdag zijn eerste zege als eindverantwoordelijke boekte. HHC Hardenberg werd met 2-1 verslagen.

De nieuwe coach van Ter Leede moet een aanhanger van de Hollandse school zijn, in de lijn van Wisman en De Klerk. ,,We staan onderaan en hebben een trainer nodig die perfect bij de club en de selectie past”, zegt Désar. ,,Als we nu een trainer halen die een andere speelwijze hanteert, zijn we drie maanden verder voordat alles draait.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 23 feb.
Scheveningen14.30VVSB
Noordwijk14.30ASWH
Jong FC Groningen14.30FC Lisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC
Van Nispen (zat.)1-1Blauw-Zwart
VVSB (zat.)1-0Nieuwkoop
Pancratius3-5Kagia
Kozakken Boys2-1Rijnsburgse Boys
Quick Boys2-1SteDoCo
VVSB1-3Katwijk
Zo. 17 feb.
Zeeburgia3-2Hillegom
Foreholte2-3GDA
Teylingen1-1KDO
WVC1-2Van Nispen (zon.)
Voorschoten '975-1Warmunda