De aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer bij Ter Leede lijkt voorlopig nog op zich te laten wachten. De Sassenheimse club ondervindt de nodige problemen in de zoektocht naar een opvolger van Bob de Klerk. ,,We zitten in een lastig parket”, zegt bestuurslid Jeroen Désar maandag in het Leidsch Dagblad. ,,Voorspellingen doen heeft geen zin, want we hebben het zelf niet in de hand.”

De hekkensluiter van de zaterdagse topklasse maakte er geen geheim van graag Henk Wisman terug te willen halen. De Amsterdammer, die Ter Leede vorig seizoen kampioen maakte, vertrok afgelopen zomer voor een Thais avontuur. Na een aantal teleurstellende resultaten werd Wisman door Chiangrai United aan de kant geschoven. Volgens het LD is Wisman niet ontslagen, maar staat hij momenteel op non-actief en wordt hij wel doorbetaald.

Wismans opvolger De Klerk viel eveneens voor de verleidingen van een Aziatisch avontuur. Daardoor neemt assistent-coach Jan Blankenspoor nu al ruim anderhalve maand de honneurs waar. ,,Het zou eigenlijk voor twee of drie weken zijn”, vertelt Blankenspoor, die zaterdag zijn eerste zege als eindverantwoordelijke boekte. HHC Hardenberg werd met 2-1 verslagen.

De nieuwe coach van Ter Leede moet een aanhanger van de Hollandse school zijn, in de lijn van Wisman en De Klerk. ,,We staan onderaan en hebben een trainer nodig die perfect bij de club en de selectie past”, zegt Désar. ,,Als we nu een trainer halen die een andere speelwijze hanteert, zijn we drie maanden verder voordat alles draait.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)