Ter Leede verzuimde zaterdag de winst binnen te halen tegen Excelsior 31. Een wedstrijd die eigenlijk voor rust al in de knip had moeten zijn, ging met 1-2 verloren. ,,We hadden het de eerste helft al af moeten maken”, baalde coach Henk Wisman.

Wisman had op zijn notitieblok bijgehouden dat Ter Leede het eerste bedrijf zes uitstekende kansen kreeg. ,,Daar moet je er minimaal twee van inschieten”, zei Wisman. ,,Als je scoort, voetbal je gelijk een stuk makkelijker.” Excelsior-doelman Arjan Kok was Ter Leede’s grootste obstakel. De keeper roeide alles weg wat maar op hem afkwam. Hij voorkwam meermaals de gelijkmaker van Ter Leede. Want de ploeg van coach Hans van Dijkhuizen had al vroeg in de wedstrijd de leiding genomen door Robert Wilens, die de eerste de beste aanval gelijk afrondde: 0-1.

Van Dijkhuizen hierover: ,,We kozen bewust met de gewonnen toss eerst voor wind mee. De wind stond volop in de lengte van het veld en had een aardige invloed op het spel. We scoorden al snel de 0-1 en dat was lekker. Ik moet wel zeggen dat Ter Leede, met name de eerste helft, goede kansen heeft gehad. Onze keeper Arjan Kok hield ons op de been.” De druiven waren helemaal zuur voor Ter Leede toen een door de wind gedragen dwarrelbal van Hakim Ezafzafi achter Serge van den Ban verdween: 0-2.

Furieus

In de tweede helft ging Ter Leede furieus op zoek naar de aansluitingstreffer. Wisman hierover: ,,De eerste helft had veel kracht gekost. De tweede helft konden we daardoor iets minder brengen. De jongens hadden meer verdiend en geloofden er ook nog in na de 1-2.”

De aansluitingstreffer viel na zo’n tien minuten spelen via Robert Steemers. Dus was er nog genoeg tijd om de zaak te repareren. De kansen werden echter schaarser. Wisman trachtte met het inbrengen van Yordi Teijsse de zaak weer nieuw leven in te blazen. Dat Teijsse op de bank begon, was een verrassing. Eerder had de spits nog gemeld dat hij dit seizoen niet meer in actie zou komen. Een knieoperatie is echter voorlopig uitgesteld. Morgen (zondag) doet Teijsse op deze site zijn verhaal.

Het inbrengen van Teijsse mocht uiteindelijk niet baten voor de Ter Leede. De Sassenheimers blijven laatste in de zaterdagse Topklasse en handhaving lijkt langzamerhand een onmogelijke missie te gaan worden.