Ter Leede kwam zaterdag met de schrik vrij bij SHO. Dat was te danken aan invaller Tom van der Vlugt. De aanvaller maakte tien minuten voor tijd met zijn eerste balcontact de winnende 3-2. ,,Leuk toch? Echt een heerlijk gevoel”, jubelde de Voorhouter.

Ter Leede had het echter nooit zover moeten laten komen. De Sassenheimers leken door twee treffers van Vincent Ammerlaan op rozen te zitten, maar gaven die riante 2-0 voorsprong binnen een mum van tijd ook weer weg. De ploeg van trainer Henk Wisman overleefde vervolgens nog een paar hachelijke momenten en sloeg via Van der Vlugt alsnog toe.

Van der Vlugt zag vanaf de bank dat zijn ploeggenoten na de tweede goal van Ammerlaan nonchalant werden. ,,Het ging in de eerste helft heel makkelijk. SHO had helemaal niets in te brengen. We dachten de wedstrijd dus wel even uit te voetballen. Zij kregen er na de 1-2 opeens weer geloof in en na de gelijkmaker was de verwachting dat de 3-2 eerder zou vallen dan de 2-3. En toen kwam gelukkig mijn moment”, grijnsde de voorhoedespeler.

Mike Dam vond Van der Vlugt, die van dichtbij met een volley doelman Brian de Vaal verschalkte. ,,Het was mijn eerste balcontact. De ontlading was natuurlijk groot. De trainer bracht mij in het veld om iets te forceren en volgens mij is dat wel gelukt. Meer kan ik niet doen.”

Ter Leede klom door de zege in Oud-Beijerland niet alleen naar de derde plek op de ranglijst, maar zette ook de eerste stap op weg naar mogelijk de derde periodetitel. ,,Dat is wel het doel”, erkent Van der Vlugt. ,,En bovenin mee blijven draaien. Het programma biedt zeker kansen, maar je wint in deze competitie van geen enkele tegenstander eenvoudig. Kijk maar naar SHO, die staan vierde van onderen.”

Persoonlijk succesje

Van der Vlugt kon wel weer een persoonlijk succesje gebruiken. De van Teylingen overgekomen aanvaller scoorde pas zijn tweede doelpunt van het seizoen. Hij zit vaker dan hem lief is op de reservebank. ,,Uiteraard sta ook ik liever in de basis. Als ik het vertrouwen krijg en vier of vijf keer achtereenvolgens in de basis sta, dan ben ik drie keer zo goed dan dat ik nu ben.”

Desondanks verlengde Van der Vlugt wel al zijn contract op de Roodemolen met een jaar. ,,Ik heb het gevoel dat ik hier nog niet klaar ben”, legt hij uit. ,,De trainer zegt ook dat hij het volste vertrouwen in mij heeft. Ik moet het zelf laten zien. Ik denk dat ik een vaste waarde kan worden bij Ter Leede.”

En zo niet, dan trekt Van der Vlugt zijn conclusies. ,,Nog zo’n jaar is niet goed voor me. Dan kies ik waarschijnlijk voor de gezelligheid bij Teylingen. Maar ik wil eerst hier mijn kans grijpen. Er zit veel meer in voor mij.”

Tekst: Jeroen Bijma

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)