In de strijd om handhaving in de zaterdagse Topklasse staat er zaterdag met Ter Leede – Noordwijk een ware degradatiekraker op de rol. Bij winst doen de withemden een grote stap om rechtstreekse degradatie te ontlopen. De Sassenheimers zijn na twee nederlagen weer teruggeworpen naar de laatste plaats. Alleen drie punten lijken Ter Leede nog te kunnen behoeden voor een terugkeer naar de Hoofdklasse. VIDB blikt vooruit met Ter Leede-trainer Henk Wisman en Noordwijk-middenvelder Diederick Hoogerwaard.

,,We moeten winnen. Anders wordt het een moeilijk verhaal”, duidt Wisman de belangen voor zijn ploeg. Voor Noordwijk en Hoogerwaard liggen de zaken na een aantal zeges anders. Bij een overwinning zou de ploeg zelfs weer omhoog kunnen kijken naar een veilige plaats. ,,Deze wedstrijd is dubbel zo belangrijk. We krijgen Capelle weer in het vizier. En we draaien tegelijkertijd Ter Leede de nek om.”

Wisman, die sinds de winterstop weer aan het roer staat, kampt met de nodige absenties. Zo zijn Mike Boelee, Frank de Groot en Jonathan Robertson geschorst en is Yordi Teijsse nog niet helemaal fit. Misschien dat de spits als supersub gebracht kan worden. ,,Dat zullen we zaterdag moeten bekijken. Dat hangt er vanaf hoe zijn knie het houdt.”

Graszoden opvreten

Noordwijk heeft een – op Robin van Vliet na – vrijwel fitte selectie. Hoogerwaard is mede daardoor vol vertrouwen. ,,Het is zaak dat we de goede vorm vasthouden van de laatste weken. Alles kan nog in deze gekke competitie. We realiseren ons de laatste weken dat er alleen met strijd gewonnen kan worden. Het was daarvoor te mak. Elke wedstrijd moet je erop vliegen en de graszoden opvreten.”

Ter Leed leed vorige week een ruime nederlaag tegen Barendrecht. Na de opleving met zeven punten uit drie wedstrijden, volgden twee nederlagen. Wisman: ,,Tegen Rijnsburg speelden we niet slecht. Vorige week was het heel matig. Dat kan een keer gebeuren, alleen mag dat niet nu.”

Onder de indruk

Op de eigen Roodemolen zal het moeten gebeuren. De Amsterdamse oefenmeester is onder de indruk van zijn opponent ,,Ik heb ze zien spelen tegen IJsselmeervogels. Toen deden ze het heel goed. Veel lopende mensen. Daar zullen we voor moeten opletten. Zelf zullen we beter moeten zijn in ons positiespel.”

Van afbraakvoetbal wil Wisman niks weten. ,,Daar ben ik geen fan van. We zullen zeker thuis proberen het initiatief te nemen.”

Hoogerwaard: ,,We zullen opnieuw die 120 procent inzet moeten tonen. Elke zaterdag is al een tijdje een finale. Deze is alleen echt heel belangrijk. Maar ook een wedstrijd op zich.”

Tekst: Tom van der Wilt

POPULAIRE BERICHTEN