Na drie opeenvolgende nederlagen herstelde Ter Leede zich met een 2-0 overwinning bij Spijkenisse. Cijfermatig een prima resultaat, maar het spel was niet best, vertelde Tom van der Vlugt. ,,Het was een slechte pot, echt vechtvoetbal. We hadden veel balbezit en hebben weinig weggegeven, maar voetballend hield het niet over.”

,,Of het een terechte zege was, durf ik niet helemaal te zeggen”, vervolgt Van der Vlugt. ,,Volgens mij werd Spijkenisse een strafschop onthouden. Van teamgenoten hoorde ik dat het een zuivere was. Dat gebeurde tien minuten voor tijd bij 0-1. Een cruciaal moment dus. Vlak voor tijd kopte ik een bal door en maakte Tony Scheurs de 0-2. Al met al een nuttige zege. Maandag hebben we nabespreking en dan zullen er wel wat harde woorden vallen.” Robert Steemers tekende vlak voor rust voor de 0-1.

Zelf kwam Van der Vlugt na rust in de ploeg voor Mike Dam. Hij was redelijk tevreden over zijn inbreng. ,,Ik was blij dat ik een helft mocht spelen. Meestal is het maximaal een halfuur. Het ging niet slecht. Ik had eigenlijk twee keer af moeten geven op Danilo Pedrini, die vrij voor de goal stond. Ik schoot toen zelf te gehaast.”

Van der Vlugt hoopt dat het de opmaat is tot meer speelminuten. Zijn aanpassing verloopt naar wens. ,,Het niveau is natuurlijk een paar stappen hoger dan bij Teylingen, maar ik kan wel mee. Ook op trainingen gaat het goed. Nu hoop ik dat ik een keer het vertrouwen krijg om in de basis te beginnen. Als invaller kun je toch weinig doen. Ik zit nu nog in het roulatiesysteem, waarbij ik af en toe in het tweede ritme moet opdoen. Dat niveau is drastisch lager en daar ben ik natuurlijk niet voor naar Ter Leede gekomen. Ik hoop nu vast bij het eerste te komen.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)