Na wederom een verliespartij moet Ter Leede met nog vier wedstrijden te gaan tien punten goed maken om directe degradatie te voorkomen. In Hardenberg ging de ploeg van Henk Wisman met 4 – 0 onderuit. Voor rust hadden de Sassenheimers nog iets in de pap te brokkelen, al deed de ruststand (3 -0) anders vermoeden. Na rust was het echter gedaan met de tegenstand. De ploeg staat daardoor met anderhalf been in de Hoofdklasse. VIDB blikt terug met Ronnie Verplancke, die realistisch is.

,,Eigenlijk was deze wedstrijd symbolisch voor het hele seizoen. De eerste helft zijn we gelijkwaardig, krijgen wij de betere kansen. Er worden ons twee penalty’s onthouden en de andere kansen vergeten we binnen te schieten. Ook ik. En toch is het in de rust 3 -0. Kijkend naar onze plek op de ranglijst en die ruststand was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.”

Toch spreekt Verplancke niet van een kansloos seizoen. ,,We hebben hele mooie potten gespeeld, elke wedstrijd ook voldoende kansen gecreëerd. Ik denk ook dat daar het verschil zit met het voetbal in de Hoofdklasse. Vorig jaar kregen we elke week wel tien kansen waarvan we er altijd wel een of twee maakten. Nu krijgen we vier kansen, halen hetzelfde gemiddelde en maken er dus geen eentje.”

Verplancke speelt volgend jaar bij Quick Boys, nu nog een Hoofdklasser. Het was daardoor een dubbel weekend, want waar hij zelf verloor, deed zijn nieuwe club goede zaken in de strijd om het kampioenschap. ,,Dat is inderdaad dubbel. Ik hoop dat ik ook volgend jaar op dit niveau kan voetballen. De Topklasse is een mooie competitie en past ook beter bij mijn spel. In de Hoofdklasse wordt toch meer vechtvoetbal gespeeld. Ik ben een speler die de bal moet hebben en het spel verdeelt. In de Topklasse wordt meer dat soort voetbal gespeeld en kom ik het meeste tot mijn recht.”

Archieffoto: Hans Schalk