Tijdens de winterstop blikken we met alle regioclubs nog eens terug op de eerste seizoenshelft. In aflevering één trappen we af met de succesvolste ploeg tot nog toe. FC Rijnvogels staat stijf bovenaan in de eerste klasse, met maar liefst tien punten voorsprong op naaste belager Swift uit Amsterdam. Het moet raar lopen wil de equipe van Hein van Heek niet met de titel aan de haal gaan en promoveren naar de Hoofdklasse.

,,Maar het moet eerst gebeuren”, zegt Van Heek. ,,Ik druk mijn spelers op het hart dat ze niet aan de voorsprong moeten denken. Gewoon wedstrijd voor wedstrijd spelen. Niet naar anderen kijken maar naar jezelf. De focus moet liggen op ieder duel apart benaderen.”

De oud-trainer van Voorschoten ’97 en Noordwijk vindt zijn ploeg constanter geworden ten opzichte van vorig seizoen. ,,Toen speelden we ook goed, maar er was één ploeg net even beter. En we hadden pech dat we onze slechtste wedstrijd in de nacompetitie speelden.” Al jarenlang is de nacompetitie op zijn zachtst gezegd niet echt een succes voor de Kooltuinbewoners.

Beijersbergen en Guijt

Volgens Van Heek springen er twee kwaliteiten uit van zijn ploeg. ,,We geven weinig kansen weg en we scoren altijd met spelers als Mitchel Beijersbergen en Yuri Guijt. Soms hadden we geluk dat we op de juiste momenten scoorden. We hebben veel wedstrijden ook volledig gedomineerd. Zeker in het begin van het seizoen.”

Met Guijt is ook direct de meest opvallende speler volgens de oefenmeester genoemd. ,,Van Mitchel wisten we al wat die kon, maar Yuri kwam van Quick Boys en doet het uitstekend. Voor hemzelf is dat ook lekker ten opzichte van zijn oude ploeg.”

De grootste verassing voor Van Heek is dat de nieuwelingen zich zo snel wisten aan te passen. ,,We hebben toch zes nieuwe jongens aangetrokken. Maar vanaf de voorbereiding liep het prima met een gelijkspel tegen Scheveningen en overwinningen op Capelle en Ter Leede. Die vloeiende aanpassing komt mede doordat we eerst twee gesprekken voeren met potentiële versterkingen alvorens we definitief beslissen. Ze moeten wel in de groep passen.”

Wil opleggen

Van Heek wil na de winterstop tegenstanders weer de wil opleggen. ,,Vooral in balbezit hadden we de laatste paar duels een dip. Terwijl dat aan het begin zo goed liep. Dat werd later steeds minder. Daar willen we na de winterstop weer terug naar toe.”

Om het groepsgevoel nog wat te versterken, gaat de selectie en gevolg op trainingskamp naar Portugal. Zo’n zestig mensen, waarvan de helft sponsors, bestuursleden en businessclubleden, vertrekken op woensdag 8 januari, voor een vijfdaagse trip naar Albufeira, in het zuiden van Portugal.

,,De jongens hebben daar zelf voor gespaard. Het zal een combinatie worden van voetballen en vakantie vieren. We zullen twee keer trainen en op zaterdag 11 januari doen we mee aan de Algarve Cup. De rest van de tijd mogen de jongens zelf bepalen. Het is voor hun immers ook vakantie.”

Tekst: Tom van der Wilt

POPULAIRE BERICHTEN