Tijdens de winterstop blikken we met alle regioclubs terug op de eerste seizoenshelft. In aflevering tien is het de beurt aan zaterdagtweedeklasser Valken ’68. De formatie van Andries Wendt kende een grillige eerste seizoenshelft. Een vijfde plek, met tien punten achterstand op koploper HVC ’10, is de oogst na dertien wedstrijden voetbal. ,,Maar ik hoop nog steeds op een plek bij de eerste drie”, zegt Wendt.

De eerste negen wedstrijden leverden slechts elf punten op. Het herstel volgde in de laatste vier duels waarin tien punten werden behaald. ,,We draaiden een zeer goede voorbereiding waardoor de verwachtingen hooggespannen waren. Maar een aantal nieuwe jongens wilde zich te duidelijk manifesteren”, verklaart Wendt de slechte start van zijn ploeg.

Automatismen

,,De ploeg ging echter niet in de put zitten en na vier of vijf wedstrijden kwamen er automatismen in het spel en ging het lopen. Dat vind ik knap.” Wendt verwijst  naar de opstartproblemen van andere ploegen, zoals Quick Boys, die ook veel nieuwe spelers moesten inpassen. ,,Dat duurt even, dat kan niet van de een op de andere dag.”

Niet het grote talent Sven Boonstoppel (zie foto), met acht treffers clubtopscorer, maar rechtervleugelverdediger Thomas Paauw heeft op Wendt de beste indruk gemaakt voor de winterstop. ,,Thomas heeft mij aangenaam verrast. Het is een sterke jongen die de duels niet schuwt en daarnaast ook aanvallende impulsen geeft aan het team. Hij heeft drie keer gescoord en dat is veel voor een verdediger. Ook heeft hij een goede lange bal”, somt Wendt de kwaliteiten op van zijn pupil.”

Toewerken

Volgende week vrijdag vertrekt de ploeg uit Valkenburg voor een trainingskamp naar Mierlo, waar onder meer een oefenwedstrijd op het programma staat tegen zondagtopklasser VVSB. ,,Maandag beginnen we weer met trainen en gaan we toewerken naar de eerste wedstrijd na de winterstop.”

En dat is gelijk een hele belangrijke. Dan staat namelijk de confrontatie met nummer twee Be Fair op de rol. Het verschil is negen punten. Willen de Valkenburgers nog een rol van betekenis gaan spelen, dan dient die wedstrijd gewonnen te worden. ,,Stel dat we winnen, dan is het verschil zes punten en is er nog van alles mogelijk. Wij gaan zeker nog proberen een aanval te doen op de top-3.”

Wendt weet dat een derde plek aan het einde van de rit hoogstwaarschijnlijk een ticket oplevert voor de nacompetitie. ,,Maar ook in de tweede periode staan we er goed voor, dus mocht het niet via de competitie lukken, dan misschien via een periodetitel.”

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: website Valken ’68

POPULAIRE BERICHTEN