,,Je eerste competitiewedstrijd winnen. De nul houden in een uitwedstrijd en daarmee drie punten binnen. Dat mag je een goed begin noemen.” Was getekend Frank Tervoert. De spits nam al in de tweede minuut de openingstreffer voor zijn rekening, waarna er na de snelle 0-2 tegen Jong Almere City FC er nauwelijks nog een wolkje voor de Rijnsburgse zon verscheen.

Tegen een Jong-BVO-elftal de competitie openen is en blijft een vraagteken. Waar er van de meeste tegenstanders het nodige bekend is, blijf het tegen een dergelijk team altijd even afwachten op welke tegenstand en spelers een ploeg kan rekenen.

Droomduo
Op bezoek bij Jong Almere City FC zat de formatie van Wilfred van Leeuwen al na 24 minuten spelen op rozen. Met dank aan het duo ‘Tervoert–Tillema’. Nog voordat minuut twee op het scorebord verscheen, kopte de lange spits tussen twee tegenstanders de 0-1 binnen. Een droomstart die geel-zwart meteen op het juiste spoor zette.

,,Met iets meer precisie had de wedstrijd toen ook al gespeeld kunnen zijn.”

De deze zomer van Katwijk overgekomen Tervoert kon zich helemaal vinden in het bovenstaande. ,,De ervaring leert dat het altijd de vraag is tegen wat voor elftal je komt te staan, maar voordat we goed en wel begonnen waren stonden we al op voorsprong. Dat is natuurlijk altijd lekker”, blikte de Rijnsburg-spits terug op de openingsfase.

Tervoert kopt de openingstreffer binnen

Rijnsburgse Boys trok na de openingsgoal die lijn door. Nadat Tervoert in kansrijke positie het doel net iets te hoog had gezocht, tikte Joël Tillema op aangeven van Roderick Gielisse de 0-2 binnen. Met Rijnsburgse Boys als bovenliggende partij werd de thee met die tussenstand bereikt. Tervoert: ,,Met iets meer precisie had de wedstrijd toen ook al gespeeld kunnen zijn. De kansen daarvoor hebben we in ieder geval gekregen, maar zover kwam het helaas niet.”

De thuisploeg zette in het tweede bedrijf, gedwongen door de 0-2 achterstand, wel iets meer druk naar voren, maar juist dat gegeven speelde Rijnsburgse Boys in de kaart. De ruimte die hierdoor ontstond kon door ‘de Uien’ echter niet in goals worden omgezet.

,,We zitten nog midden in een leerproces.”

Zo misten Jeffrey Jongeneelen en Bram Ros de roos op een haar na en mikte doelpuntenmaker Tervoert tussen die twee bedrijven door via een tegenstander op de binnenkant van de paal. ,,De score had ook toen dus nog een beetje hoger uit kunnen en eigenlijk ook uit moeten vallen. Jammer dat dit niet gelukt is, maar laten we vooral blij zijn met de drie punten.”

Voorbereiding
,,We zitten nog midden in een leerproces. Daar is tijd voor nodig, maar in de tussentijd moet je de punten wel binnen zien te halen. Dat is vandaag gelukt in een wedstrijd waarop vooraf altijd de nodige druk stond. Natuurlijk ben ik daarnaast blij dat ik vandaag gescoord heb. Nu tellen die doelpunten echt. In de voorbereiding is dat toch anders. Deze winstpartij is een bevestiging van wat we in de voorgaande weken hebben laten zien, maar we zijn er nog lang niet.”

Jong Almere City FC – Rijnsburgse Boys 0-2 (0-2). 2. Tervoert 0-1, 24. Tillema 0-2

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Freke, Strooker, Spruijt (70. Goeman), Ros, Tillema, Jongeneelen, Hudepohl (77. Parami), Tervoert (67. Halman)

Foto’s: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Swingend Noordwijk beleeft droomdebuut (plus foto)’

Interview Frank Tervoert (beelden: Omroep West)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)