Debuteren met een 6-2 overwinning. Beter kan haast niet. De tweemaal 120 minuten succesvol bekervoetbal in de voorgaande week bleek voor de formatie de Kees Zethof slechts als doping te hebben gewerkt. Wie vooraf nog voor vermoeidheidsverschijnselen bij de de thuisploeg vreesde, was binnen de kortste keren gerustgesteld.

Met bijzonder attractief voetbal werd medepromovendus Ajax (ama.) de eerste 25 minuten volledig op de pijnbank gelegd. Met als resultaat een 3-0 voorsprong. Uiteindelijk won Noordwijk met een 6-2 eindstand op een overtuigende manier. Met iets meer precisie hadden zelfs de dubbele cijfers deze middag kunnen worden gehaald.

Geen Noordwijk-fan die daar na afloop om maalde. Met name de galavoorstelling die ‘de Zethof-elf’ in het eerste halfuur en ook direct na de thee aan het publiek voorschotelde, lag daarvoor nog veel te vers in het geheugen. Op alle fronten werd de formatie van Yuri Rose afgetroefd.

De uiteindelijke 6-2 paste daarnaast ook precies in het rijtje uitslagen dat beide ploegen in het recente verleden tegen elkaar hebben neergezet. Vielen er in de voorafgaande vier duels al 28(!) goals te noteren, dit keer werden aan dit totaal nog eens acht treffers toegevoegd.

Doordenderen
Al na 35 seconden ramde Tjeerd Westdijk de 1-0 achter de kansloze Ruben Zandwijken nadat Thomas Reynaers de pijlsnelle Denzel James op de vleugel op maat bediende. Diens voorzet kreeg bij de tweede paal een even passend als succesvol vervolg. Vervolgens denderde Noordwijk door.

,,Het is een illusie om te denken dat je een ploeg de hele wedstrijd zo onder druk kunt houden”

Emiel Wendt controleerde een verre bal van Maurice van der Neut met de borst om in een vloeiende beweging met een koelbloedige lob Zandwijken opnieuw het nakijken te geven. Daarmee was de ‘doelpuntenkoek’ nog altijd niet op. Niet veel later kon er opnieuw gejuicht worden toen Brayen Bröcker bij de tweede paal uit een hoekschop met het hoofd de 3-0 op het scorebord zette. Dat clubtopscorer Tjeerd Westdijk even later met een bovenbeenblessure moest afhaken, was op dat moment slechts een kanttekening in de marge.

Druk
Noordwijk nam hierna, bewust of onbewust, wat gas terug. Dat bood oud-Quick Boys aanvaller Kenneth Misa-Danso de gelegenheid om, na drie Noordwijkers in de luren te hebben gelegd, vanuit het niets iets terug te doen (3-1). ,,Het is een illusie om te denken dat je een ploeg de hele wedstrijd zo onder druk kunt houden”, verklaarde Zethof het laatste kwartier van het eerste bedrijf.

,,Ik had vooraf aangegeven dat we het duel van deze week bij IJsselmeervogels al lesmateriaal moesten meenemen. Toen begonnen we wel heel matig. Om te voorkomen dat zoiets opnieuw zou gebeuren, had ik daar flink op gehamerd. Bij elke spelhervatting lieten we hun keeper vrij om vervolgens meteen druk te zetten. Het resultaat daarvan heb je zowel voor als na de rust kunnen zien”, aldus een tevreden Zethof.

Achefay
De gedachte dat Ajax na rust via de aansluitingstreffer weer terug in de wedstrijd zou kunnen komen, werd door de thuisploeg binnen de kortste keren de nek omgedraaid. Daarbij was de hoofdrol weggelegd voor Sabir Achefay. De van vv Katwijk overgekomen middenvelder schoot binnen tachtig seconden in de tweede helft knap raak, waarmee de koers gelopen was voordat deze kon beginnen.

Toen James een uitstekende wedstrijd na een uur spelen bekroonde met een zesde Noordwijkse treffer was het rood-witte feest helemaal compleet. Dat had zelfs nog groter kunnen worden als niet twee rood-witte goals wegens randje buitenspel geen genade konden vinden in de ogen van de arbitrage.

,,Toen we vorige week tegen OSS’20 voor de beker begonnen, heb ik gezegd dat er voor ons nu drie belangrijke wedstrijden aankwamen.”

Naast de blessure voor Westdijk viel er toch nog een ander minpuntje te noteren voor Noordwijk. Nadat Rob Overvliet door arbiter De Bruijn op de bon was geslingerd wegens hands, kreeg de verdediger het geel kort hierna nogmaals voorgehouden. De strafschop die daarop volgde was op z’n minst dubieus. Misa-Danso zond goalie Roy Rondeltap vervolgens de verkeerde hoek in.

Mooie week
Zethof wenste aan ‘dat laatste’ geen woorden aan vuil te maken. Geconfronteerd met het feit dat zijn ploeg in de voorgaande oefen- en bekerwedstrijden na negentig minuten nog niet tot winst was gekomen haalde de oefenmeester eveneens zijn schouders op.

,,Oefenwedstrijden vind ik in dat opzicht helemaal niet belangrijk. Toen we vorige week tegen OSS’20 voor de beker begonnen, heb ik gezegd dat er voor ons nu drie belangrijke wedstrijden aankwamen. Dat parcours hebben we heel goed afgelegd. Het is al met al een heel mooie week geworden.”

Noordwijk – Ajax 6-2 (3-1). 1. Westdijk 1-0, 20. Wendt 2-0, 22. Bröcker 3-0, 32. Misa-Danso 3-1, 51.Achefay 4-1, 52. Achefay 5-1, 60. James 6-1, 83. Misa-Danso 6-2

Rood: Overvliet (2x geel)

Noordwijk: Rondeltap, Smith (71. Van Rijn), Overvliet, Van der Neut, Bröcker, Achefay, Roshanali(53. Le Congé), Reynaers, Wendt, Westdijk (23. Van Staveren), James

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Katwijk imponeert tijdens seizoensopening, VVSB in slotfase gelijk’

Samenvatting Noordwijk – Ajax (ama.) (Beelden: Omroep West)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)