Donderdag kondigden we reeds aan de spanning richting onze quiz, het Kampioenschap van de Bollenstreek, op te bouwen. We trapten af met een eerste quizvraag. Die luidde als volgt: Welke drie oud-internationals zijn in de Bollenstreek geboren?

Toegegeven: er zat misschien een klein addertje onder het gras. Velen van jullie vulden ook de naam van Barry Opdam in. De Lissenaar is echter in Leiden geboren. Het goede antwoord was: Edwin van der Sar, Jeffrey Talan en Dirk Kuijt.

Onze notaris trok uiteindelijk Robbie Hufkens als winnaar. Gefeliciteerd Robbie, jij wint een Derbystar-bal ter waarde van 35 euro en eenmalig vijftien procent korting bij L.J. Sport in Sassenheim of Lisse, of bij De Lange Sport in Noordwijk.

Verschillende categorieën

In de quiz is een aparte ronde over het amateurvoetbal opgenomen. Daarnaast zijn er twee rondes over het nationale en internationale voetbal. Daarom nu voor beide categorieën een testvraag.

In 2010 ging de Topklasse van start. Welke Bollenstreek-club moest als eerste een tegendoelpunt incasseren?

Wie was de laatste speler die zowel in de Eredivisie als Eerste Divisie topscorer werd? 

Voor de winnaar ligt een Derbystar-bal ter waarde van 35 euro klaar en eenmalig vijftien procent korting bij L.J. Sport in Sassenheim of Lisse, of bij De Lange Sport in Noordwijk. Gebruik de reacties hieronder, onze Facebookpagina, Twitteraccount of Instagramaccount om je antwoord achter te laten. Je kunt je inzending ook mailen naar [email protected]. Succes!

POPULAIRE BERICHTEN