In lijn met het team begint ook Maarten Woudenburg zich bij Quick Boys steeds nadrukkelijker te profileren. Dat kwam zaterdag perfect tot uitdrukking. Woudenberg opende op schitterende wijze de score en had een flink aandeel in de 4-0 overwinning op Bennekom, de grootste seizoenszege. ,,Automatisch is 1 plus 1 een beetje 2. In een goed team is het altijd wat makkelijk draaien dan in een minder goed team”, zei de van Spakenburg overgekomen middenvelder tegen Quick Boys TV.

De Volendammer brak na twintig minuten de ban met een mooi afstandsschot. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Jeroen Ketting de marge. ,,We hebben er veel werk en arbeid in gestopt en dat zie je dat als je een keer op voorsprong komt in plaats van achter, dat het veel lekkerder voetbalt”, zegt Woudenberg. ,,Als je vlak voor rust ook nog eens de 2-0 scoort, geeft dat nog een extra veer in je reet. De tweede helft hebben we het goed uitgespeeld.” Door een treffer van plaatsgenoot Harry Zwarthoed en een eigen doelpunt werd de score verder opgevoerd.

Woudenberg ziet tot zijn genoegen dat niet alleen hij, maar het team in zijn geheel steeds beter gaat draaien. ,, Op het begin was het toch allemaal even wennen. Er waren veel nieuwe spelers en ik kwam zelf ook van een andere club. Ik denk dat we nu allemaal ons ‘plekkie’ wel hebben gevonden. Als ik naar mezelf kijk, denk ik ook wel dat het de laatste weken steeds beter gaat. Van mijn teamgenoten en de trainer voel ik veel vertrouwen.”

De zege was geen verrassing, aangezien Quick Boys voor eigen publiek verrassend sterk presteert. Uit zes duels op Nieuw Zuid werden zestien punten gepakt. Volgende week sluiten de Katwijkers de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd bij Huizen. ,,Ik denk als we daar winnen, we dan gewoon heel goed meedoen. Na de winterstop moeten we deze lijn doortrekken en hopen dat het z’n vruchten af gaat werpen de rest van het seizoen.”

Foto: Hans van Duijn

[youtube id=”e77t76vDadI” width=”250″ height=”180″]
[youtube id=”CeTOZgdPdZ4″ width=”250″ height=”180″]

POPULAIRE BERICHTEN