GDA kon gisteren bij winst in Sassenheim periodekampioen worden tegen RKAV Teylingen en deed dat middels een 2-4 uitzege. Dat ging zeker niet zonder slag of stoot, aldus de vertrekkende Tom van der Vlugt. ,,We begonnen perfect met de snelle 1-0, maar helaas richtte GDA zich snel op en liep uit naar een 1-3 ruststand.” Het was Bob van der Vlugt die een vrije trap via een GDA-been in het doel zag verdwijnen op aangeven van broer Tom.

In de tweede helft werd het kwalitatief betere GDA redelijk in toom gehouden. Teylingen mocht zelfs nog eventjes hopen op een puntendeling toen middenvelder Jaap Zwetsloot na een knappe individuele actie de 2-3 maakte in de 78e minuut. Helaas boorde GDA die gedachte snel de grond in; de 2-4 viel niet veel later. Van der Vlugt vervolgt: ,,De laatste weken, sinds de degradatie, spelen we best leuk voetbal en zijn niet heel veel minder dan de tegenstander.”

Volgende week sluit Teylingen het hoofdstuk Tweede Klasse af met een uitwedstrijd bij RKDEO in Nootdorp. Zonder Van der Vlugt, die een kaart kreeg en daardoor geschorst is én direct z’n laatste minuten gemaakt heeft in het Teylingen-shirt. Als het allemaal volgens planning loopt in ieder geval voor een aantal jaren. ,,Dat is zeker mijn intentie inderdaad. Ik wil de komende jaren van waarde zijn voor Ter Leede en niet zoals bij Noordwijk na één jaar terugkeren hier. Maar nu eerst vakantie.”

Tekst: Koen van der Vlugt

POPULAIRE BERICHTEN