Niet voor iedere ploeg komt de winterstop gelegen, maar voor Teylingen lijkt de onderbreking zeer welkom. Zondag verloor de formatie van Erwin van der Zee al voor de vierde keer op rij. Nu het belangrijke duel thuis tegen mededegradatiekandidaat RKDEO: 1-4. Daardoor blijven de Sassenheimers op de laatste plaats staan in de tweede klasse. Het verschil met de veilige plaatsen bedraagt zes punten.

Aan de Roodemolen kwamen de bezoekers al na vijf minuten op voorsprong door een strafschop. Gedurende het eerste bedrijf bleven de Nootdorpers het betere van het spel houden, zonder echt gevaarlijk te worden. De thuisploeg was met een schot op de lat nog het dichtst bij een treffer. ,,Zij hadden meer beweging, waren heel dynamisch maar wij geven eigenlijk niets weg. Het stond goed. De strafschop vond ik discutabel. De bal was al weg en onze doelman glijdt door en raakt de speler. De scheidsrechter kan hem wel geven”, aldus Van der Zee.

Na de hervatting gingen de Sassenheimers meer druk zetten, wat resulteerde in drie goede kansen. Pech in de afronding (lat) voorkwam de verdiende gelijkmaker. ,,Daarna sloegen zij toe in de omschakeling en brak ons verzet”, zegt Van der Zee. Een eigen doelpunt bracht de stand op 0-3. Een strafschop redde vervolgens de eer van de gastheren. De 1-4 was alleen nog van belang voor de statistieken.

Van der Zee: ,,Het zat ons weer niet mee. Maar na dertien wedstrijden sta je waar je hoort te staan, vind ik. Dit is op dit moment onze plek. We gaan een zware tweede seizoenshelft tegemoet, maar ik denk nog steeds dat wij voldoende kwaliteit hebben om erin te blijven. De verschillen tussen de ploegen zijn klein. Niemand steekt er echt bovenuit.”

Tekst: Tom van der Wilt

POPULAIRE BERICHTEN