Het was geen beste zondag voor de Bollenstreekclubs in de Tweede Klasse C. Zowel Foreholte als Teylingen mochten vandaag geen punten bijschrijven. De nieuwe nederlaag maakt het voor de ploeg uit Sassenheim nagenoeg onmogelijk om degradatie te voorkomen. Teylingen staat met acht punten stijf onderaan. Maar ook Foreholte is nog lang niet veilig. Het zes-puntenduel met RKDEO ging verloren. De Voorhouters staan op de elfde plek met 19 punten. Die plek betekent aan het einde van rit nacompetitie.

Teylingen – VUC 1 – 2
De Sassenheimers keken al vrij snel tegen een achterstand aan; VUC kwam in de 19e minuut op voorsprong. Het duurde slechts vier minuten voordat Teylingen een antwoord gaf. Miro Acimociv tekende voor de gelijkmaker. Het leek er lang op dat de ploegen met een gelijke stand zouden gaan rusten. Toch sloeg VUC nog toe waardoor de Sassenheimers met een flinke kater de kleedkamers opzochten. De tweede helft waren er kansen zat, maar zoals wel vaker dit seizoen viel de goal niet.

RKDEO – Foreholte 3 – 1
Voor beide ploegen was het een cruciaal duel;: bij winst zouden de Voorhouters RKDEO op zeven punten achterstand zetten en daarmee een belangrijke horde nemen in de strijd tegen degradatie. Het ging echter helemaal anders. De ploeg uit Nootdorp kwam in de 35e minuut op voorsprong door een goal van Van Hagen. Na rust werd het al snel 2 – 0 door Schilperpoort en in de 75 minuut 3 – 0 door  Van Trier. Foreholte deed nog wat terug door in de laatste minuten de eretreffer aan te tekenen. Door het verlies moeten de Voorhouters nog vol aan de bak en is de spanning in de strijd tegen degradatie volledig terug in de Tweede Klasse C.