Na afloop van het duel bij VVSB van afgelopen zondag resteert er nog slechts één officieel duel voor Tjeerd Westdijk in het hem zo vertrouwde zwarte shirt van HBS. De 27-jarige aanvaller verruilt deze zomer de club waar hij als vijfjarige de eerste stappen op het voetbalveld zette voor Sportpark Duinwetering.

,,Daar dient wel een kleine rectificatie op te worden aangebracht, omdat ik ruim drie jaar geleden zo’n vier maanden in de Verenigde Staten bij de Dayton Dutch Lions heb gespeeld. Een fantastisch avontuur, maar uiteindelijk keerde ik weer terug naar mijn oude club”. Op Craeyenhout werd de Topklasse opnieuw het domicilie voor Westdijk, die een jaar later opnieuw de kans kreeg op een Amerikaans avontuur, maar toen voor die eer bedankte.

De talentvolle Westdijk debuteerde al als eerstejaars A-junior in het vlaggenschip van De Kraaien, waardoor de teller voor hem in de amateurtop intussen al op ruim tien seizoenen staat. Met als een van de hoogtepunten de promotie naar de Topklasse in het seizoen 2011-2012. Net als daarvoor ook veelvuldig gebeurde gaat scoren Westdijk gemakkelijk af. Met 62 treffers mag de spits zich momenteel zelfs topscorer aller tijden in de (zondag)Topklasse noemen.

Brok in de keel

Eind vorig seizoen trokken AFC en Noordwijk al aan Westdijk, die toen nog aangaf HBS’er te willen blijven. ,,Met Noordwijk heb ik toen al een paar goede gesprekken gevoerd en dat gevoel was wederzijds. Dat leidde toen echter nog niet tot een overstap. Toen Noordwijk zich dit voorjaar opnieuw meldde heb ik toegehapt. Daar was weinig voor nodig omdat we een jaar eerder al uitvoerig hadden gesproken. Ik ben nu 27 en mijn beste jaren moeten er, logischerwijs nu aankomen. Na zoveel jaar HBS ben ik wel toe aan een nieuwe uitdaging, maar aan de andere kant ben ik wel vergroeid met die club. Het was echter nu of nooit voor mij”, licht Westdijk zijn beslissing om HBS te verruilen voor Noordwijk toe.

Zijn besluit om HBS de rug toe te keren was niet gemakkelijk vertelt hij. Uiteindelijk moest het hoge woord er toch uit nadat hij voor zichzelf een besluit genomen had. “Ik speel er al zolang. Eigenlijk zijn mijn medespelers ook vrienden geworden. Toen ik het in de kleedkamer zei, stond ik toch even met een brok in de keel. Gelukkig begrepen ze het. Het is fijn te weten dat het je gegund wordt en dat ze tegelijkertijd zeggen, Tjeerd, we gaan je missen.”

Concurrentie

Werkzaam als manager in een Haags restaurant koestert Westdijk naast het voetbal op hoog niveau nog een andere grote droom. De geboren Hagenaar wil in de toekomst een eigen restaurant beginnen en doet daar al sinds zijn zestiende ervaring voor op, waarbij hij ook de financiën bij elkaar wil zien te krijgen om die droom te realiseren. Westdijk:  ,,Voetballen op top-amateurniveau en werken in de horeca is geen ideale combinatie.  Ik weet echter al ruim tien jaar niet beter dus ik ben wel gewend om daar op een goede manier mee om te gaan.”

Uiteraard hoopt Westdijk volgend seizoen met Noordwijk in de nieuw te vormen Derde Divisie uit te komen. ,,Zoals het er nu naar uitziet zal dat via de play-offs moeten gebeuren, maar zeker na  ’Doetinchem’  kun je niets uitsluiten. Natuurlijk zal ik straks bij Noordwijk een basisplek moeten zien af te dwingen. Ik ben vooral een lopende spits met een goed overzicht die het van hard werken moet hebben om goed in de wedstrijd te komen. Voor aansluiting zorgen en mijn doelpunten meepikken. Daar word je op die positie tenslotte op afgerekend. De concurrentie bij Noordwijk is groot, maar daar ben ik niet bang voor”, klinkt het zelfbewust. ,,Dit seizoen heb ik Noordwijk alleen in het ‘Edwin van der Sar’-duel tegen Jodan Boys zien spelen. De ploeg ken ik dus niet echt heel goed, maar het was in ieder geval wel een memorabele middag.”

Foto: Daan Rhijnsburger

POPULAIRE BERICHTEN