VVSB sloot het seizoen bij GVVV af met een 2-0 nederlaag.  Een verlies dat volgens aanvoerder Vladimir Jozic inherent was aan het scoreverloop. ,,Eigenlijk stond er voor beide ploegen deze middag niets meer op het spel. Dan weet je dat het team dat als eerste scoort zo goed als zeker met de punten aan de haal gaat,” verklaarde ‘Vla’,  zoals hij in Noordwijkerhout liefkozend door het leven gaat, na afloop. ,,Na de 2-0 bij rust, was de tweede helft eigenlijk een formaliteit.”

Nadat een week eerder de clubiconen Vladimir Jozic en Peet van der Slot op de eigen vertrouwde Boekhorst al uitvoerig en vooral emotioneel uitgezwaaid waren, voelde zijn allerlaatste duel in de hoofdmacht niet helemaal als een afscheid aan. ,,Maar toch flitste het vandaag toch nog wel een paar keer door mijn hoofd dat dit toch echt de laatste keer was. Ook van de tegenstander kreeg ik vooraf al te horen dat ik er vandaag nog maar een keer extra van moest genieten. Iets dat onder de wedstrijd zelf ook weer het geval was,” omschreef Jozic de gemoedelijke gang van zaken op sportpark Panhuis.

Uitstel van executie
Natuurlijk wilde VVSB het seizoen winnend afsluiten, maar omdat GVVV het net heel makkelijk wist te vinden zat dat er niet in.  Het was daarbij aan het aluminium en de bij GVVV afscheidnemende Wouter Bonke te danken dat de thuisploeg het scorebord al niet na vijf minuten in werking zette. Een gemakkelijk gegeven strafschop, Jeremy de Graaf zou naar de grond zijn getrokken, werd door de vertrekkende Bonke op de staander naast Ruben Valk geschoten.

Dat betekende echter uitstel van executie.  Nadat Jelmer Vijlbrief eerder nog redding had kunnen brengen op de doellijn, was het na 36 minuten wel raak. Roy ter Schegget bezorgde de bal keurig bij Jeremy de Graaf. Met een knappe passeeractie was Valk vervolgens een geslagen man (1-0).

,,Het is voor mij een leuke gedachte om de club en het elftal op deze manier achter te laten.”

Vier minuten later viel de beslissing in dit duel toen Ter Schegget uit een  subliem genomen vrije trap goalie Valk opnieuw kansloos liet. Voor VVSB bleef het voor de thee bij mogelijkheden voor Guido Pauw en Mitchell Theuns.  Hun vizier was echter niet scherp genoeg afgericht. ,,Daarna hebben we het na rust nog wel een kwartier geprobeerd. Dat leverde geen resultaat op en vervolgens zie je de wedstrijd langzaam doodbloeden. Jammer, maar het is niet anders. Als er daarna afgefloten wordt weet je dat het er echt opzit,” aldus Jozic die na zestien seizoenen selectievoetbal afscheid neemt van het eerste elftal.

,,Dat doe ik met een bijzonder goed gevoel. Ook als ik terugkijk op het afgelopen seizoen. Na een turbulente eerste seizoenshelft met het vroege vertrek van Wilfred van Leeuwen en later het tussentijds ontslag van Mark Schenning hebben we het goed opgepikt. Uiteindelijk eindigen we gedeeld zevende en dat is iets waar ik vooraf zo voor getekend zou hebben.”

Leuke bijkomstigheid
Volgend seizoen ontbreekt de naam Jozic bij VVSB op het wedstrijdformulier. Het zal even wennen zijn. ,,Zelf wil ik op zaterdagmiddag in een vriendenteam gaan spelen,. Maar dat zal pas ver in het najaar worden. Zeer binnenkort wordt ons eerste kindje geboren en daar zal de komende tijd alle aandacht naar uitgaan”, kijkt Jozic reikhalzend uit naar de nabije toekomst.

Nadat de stof van zijn allerlaatste duel was opgewaaid, leerde een blik op de ranglijst Jozic dat de uiteindelijk achtste plaats  van VVSB in de eindrangschikking nog een andere leuke bijkomstigheid had. ,,Boven ons zijn alleen maar traditionele zaterdagclubs geëindigd. En dat zijn niet de minsten. Direct daarna komt VVSB als hoogst geëindigde club die afkomstig is uit het zondagvoetbal. Voor wat het allemaal waard is natuurlijk, maar het is voor mij, zeker nu ik afscheid neem, toch een leuke gedachte om de club en het elftal op deze manier achter te laten. Daar ben ik trots op en ik zie het dan maar als een laatste cadeautje bij mijn vertrek.”

GVVV – VVSB 2–0 (2–0). 36. De Graaf, 40. Ter Schegget 2-0.

VVSB: Valk, Schipholt (61. Fecunda), Arroyo, Verlaan, Vijlbrief, Theuns (46. Van Niel), Jozic, De Rijk, Wijks (72. Van der Wilden), Pauw, Bekooij. 

Foto: Orange Pictures.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)