We maken er maar een kleine voorbeschouwing van. Niet omdat we er geen zin in hebben, eerder vanwege de nu al onzekere aanvang van de voetbalwedstrijden. Als zelfs de KNVB er een onheilspellende tweet uit gooit..

Toch maken we een klein rondje langs de velden. Om te beginnen in Sneek. Daar probeert SJC de koppositie in de Hoofdklasse vast te houden tegen het plaatselijk SWZ. De Noordwijkers hadden een week geleden een gat kunnen slaan met Hollandia, de nummer twee. In de negentigste minuut stond de ploeg van Sjaak Polak nog met 3-2 voor. Vier minuten later droop de ploeg af met een 3-4 nederlaag aan de broek.

SWZ heeft hele andere zorgen. De huidige dertiende plek is wel erg dicht tegen de degradatiestreep aan. De directe degradatie lijkt onafwendbaar voor Jong Achilles, maar de andere p/d-plekken kunnen nog worden ingevuld in de Hoofdklasse. Eerder dit seizoen won SJC thuis relatief eenvoudig van Sneek. In september wonnen de Noordwijkers met 3-0.

Roel de Goede
In de Eerste Klasse gaat Hillegom op bezoek bij DEM. De toekomstige ploeg van good-old Roel de Goede van FC Lisse. De 34-jarige back wilde dichter bij huis gaan voetballen. De Hillegommers staan nog steeds laatste en delen die plek met Assendelft. Het doelsaldo van de Hillegommers is net iets slechter dan de concurrent.

Wel maakte de Haarlemse eersteklasser EDO bekend dat het aan het einde van het seizoen stop met zondagvoetbal. Eerder maakte AFC ’34 ook al bekend de stekker te trekken uit het zondagvoetbal op die club. Wat dat gaat inhouden voor Hillegom, is nog niet bekend.

In de Tweede Klasse neemt Teylingen het thuis op tegen DOSR. Dat is de ploeg van Noordwijkerhouter Thomas Duivenvoorden. Tot aan het einde van het seizoen dan. De jonge trainer gaat stage lopen bij vv Katwijk en wil zijn TC-1 diploma gaan halen. Duivenvoorden is pas 31 jaar.

Het is in de Tweede Klasse de confrontatie tussen de nummer negen, Teylingen, tegen de nummer vier, DOSR. Beide ploegen zijn aan een relatief moeilijke periode bezig. DOSR haalde zeven punten uit de laatste vijf wedstrijden. Teylingen maar drie. Eerder dit seizoen won DOSR thuis met 1-0 van Teylingen.

Na de winterstop lijkt het bij Foreholte een stuk beter te gaan. De Voorhouters gingen als nummer laatst de winterstop in, maar hebben die plek inmiddels overgedragen aan Alphen. Uit de laatste vijf wedstrijden werden tien punten gescoord door de Voorhouters.

Het gat tussen Foreholte en Teylingen, de nummer negen van de competitie, is nog maar slechts drie punten. Foreholte neemt het zondag wel op tegen de koploper DSOV. In Voorhout verloor Foreholte eerder dit seizoen met 1-2 van de ploeg uit Vijfhuizen.

Een klasse lager speelt Warmunda thuis tegen DIOS. De ploeg uit Warmond bungelt een beetje onderaan in de middenmoot nadat het uit de laatste vijf wedstrijden slechts vijf punten haalde. Vorige week verloor de ploeg van Alan Campfens met 3-0 uit bij buurman ASC. DIOS is de nummer zeven van de competitie.

Bij Van Nispen (zon.) kan de vlag langzaam weer uit. De ploeg van René Ras stond lang onderaan in de competitie. Inmiddels is de weg weer omhoog gevonden. Uit de laatste vijf wedstrijden werden tien punten gehaald. Vorige week werd er nog met 4-1 gewonnen van nummer vier FC Rijnland. Zondag treffen ze WVC. Eerder dit seizoen gingen ze thuis met 4-2 onderuit tegen deze ploeg.

Foto Teylingen: Peer Compeer
Foto Foreholte: Jeannette Kloet
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)