Volgende week gaat de bal in Topklasse voor het ‘echie’ rollen. De regioclubs Rijnsburgse Boys en FC Lisse speelden beide in hun laatste testcase gelijk. Ook de Hoofdklassers kwamen alle in actie. Quick Boys, Noordwijk, Rijnvogels en Ter Leede wonnen, Katwijk speelde gelijk. Eersteklasser Valken ’68 nam het op tegen het tweede elftal van buurman Katwijk en trok aan het kortste eind. VV Kagia won het toernooi bij Blauw Zwart door haar beide wedstrijden te winnen.

ADO ’20 – Rijnsburgse Boys  1 – 1. Doelpunt Ignacio

De ploeg van Niek Oosterlee sloot haar oefencampagne af met een remise in Heemskerk bij Zondagtopklasser ADO ’20. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. De thuisploeg opende in de 24e minuut na een misverstand in de Rijnsburgse verdediging de score. De Uien kwamen na vijf minuten met een antwoord. Wie anders dan Raily Igancio trok uit een voorzet van Javier Martina de stand gelijk. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld.  De thuisploeg dacht nog met de winst aan de haal te gaan, maar de 2-1 werd wegens buitenspel afgekeurd.

FC Lisse – ODIN ’59  1 – 1. Doelpunt Broekhuizen

Quick Boys – HFC EDO  3 – 1. Doelpunten Ketting, Bekooij, Ravensbergen

Quick Boys sloot haar open dag in stijl af. De ploeg van Ted Verdonkschot won van Zondagtopklasser HFC EDO uit Haarlem. Al in de 2e minuut kopte Jeroen Ketting een voorzet van Jesse Driebergen binnen. Zes minuten later stopte Martijn Zwart een strafschop, maar een tweede strafschop in de 35e minuut was hem wel te machtig. De Katwijkers trokken na rust de wedstrijd naar zich toe. Op aangeven van Thom de Vries schoot Tommie Bekooij de 2 -1  op de borden en Joey Ravensbergen bepaalde in de 85e minuut de eindstand op 3 – 1.

Noordwijk – VVZ ’49  4 – 1. Doelpunten Faouzi, Brouwer, Splinter (2x)

VV Noordwijk kent inmiddels een uitstekende voorbereiding. De ploeg van Oscar Alkemade wist ook haar laatste oefenwedstrijd te winnen. Dit maal waren de Noordwijkers eersteklasser VVZ’49 uit Soest de baas. Na vier minuten kopte Mohammed Faouzi een voorzet van Randy Hondius tegen de touwen. In de 10e minuut kwamen de bezoekers nog op gelijke hoogte maar nog voor rust schoot Brouwer uit een pass van Faouzi de 2 – 1 op de borden. Na rust was het twee maal Maurits Splinter die de eindstand bepaalde. Later volgt een uitgebreid verslag.

Ter Leede – Hollandia  4 – 2. Doelpunten Schreurs, Dam, Steemers (2x)

Ook de ploeg van Henk Wisman boekte vandaag een eenvoudige overwinning. Met name voor rust had de ploeg weinig te duchten van de Zondaghoofdklasser uit Hoorn. Schreurs, Dam en twee maal Steemers zorgden voor een comfortabele ruststand van 4 – 0. In het tweede bedrijf miste Mike Dam nog van elf meter en deed de ploeg uit Hoorn nog wat terug.

VV Katwijk – JVC Cuijk  1 – 1. Doelpunt Leonard

Op de eigen Krom ontving VV Katwijk Topklasser JVC uit Cuijk. De ploeg van Dick Schreuder had het in de eerste helft lastig tegen de Topklasser. Atam Koroglu hield zijn ploeg op de been maar kon niet voorkomen dat in de 28e minuut de bezoekers op voorsprong kwamen. Na rust was de wedstrijd iets meer in balans en schoot Joost Leonard vanaf de stip de eindstand op de borden.

FC Rijnvogels – ARC  3 – 0. Doelpunten Schaap, Beyersbergen, Zandbergen

De ploeg van Hein van Heek controleerde in de eerste helft de wedstrijd zonder aanvallend echt een vuist te kunnen maken. Na rust was dat wel het geval. Binnen een mum van tijd vonden Timo Schaap en Mitchel Beyersbergen het net. Daarna verslapte de ploeg iets en kwam ARC een aantal keer gevaarlijk door, maar met name keeper Gert Jan Vlieland, die de geblesseerde Peter Messemaker verving, was een sta-in-de-weg. Het slotakkoord was voor Sammy Zandbergen die tekende voor de 3 – 0.