Enkele dagen voor de derby tussen Rijnsburgse Boys en Katwijk hield de topscorer in Katwijkse dienst de gemoederen flink bezig. Marciano Mengerink viel een week eerder uit tegen Jong Sparta. De Amsterdammer hield aan een kopduel met een Rotterdammer een gebroken jukbeen over. Via Instagram liet hij een foto met een masker zien, indirect implicerend dat hij zomaar eens in de basis zou kunnen staan tegen ‘de Uien’.

Zaterdag om half vier bleek dat de topscorer van Katwijk toch echt niet aan de start zou verschijnen van de derby. Slecht nieuws voor Katwijk, slecht nieuws voor de hoofdpersoon zelf. Goed nieuws voor z’n directe concurrenten in het topscorersklassement. Met vooral voor Noordwijk en Quick Boys op papier makkelijke tegenstanders, leek het een perfect middagje te worden voor Tjeerd Westdijk (vv Noordwijk) en Kay Tejan (Quick Boys), om in te lopen op Mengerink.

Voor de eerstgenoemde bleek dat ook het geval. Noordwijk won met 4-0 in eigen huis tegen Achilles ’29. Hagenaar Westdijk scoorde één van de vier goals op Sportpark Duinwetering en greep zodoende de macht in ons klassement. Voor het eerst sinds lange tijd (vorig seizoen meegerekend) is Mengerink niet meer de beste topschutter van onze regio.

Kagia
Tejan kwam in de 6-3 overwinning van Quick Boys tegen Eemdijk niet tot scoren. Dat deed  zijn teamgenoot Kelvin Maynard wel. De verdediger scoorde tweemaal en bracht zodoende z’n doelpuntentotaal alweer op zes treffers.

Opvallende stijger is Tijs van der Schinkel. De aanvaller van Kagia schoot zichzelf dankzij twee doelpunten tegen VEW de top 10 in. De voetballer die in het verleden in de belangstelling stond van Ter Leede staat alweer op acht goals.

Inmiddels staan er 113 voetballers in ons klassement. Daarin zien we dat William van Vliet van Foreholte langzaam weer terug aan het zakken is en dat juist Jesse van Nieuwkerk dichter en dichterbij de top tien komt. Wil je onze gehele lijst checken? Klik dan hier.

Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Column: Kooijman kan de succesvolle Schreuder-tijd voortzetten’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 23 feb.
Scheveningen14.30VVSB
Noordwijk14.30ASWH
Jong FC Groningen14.30FC Lisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC
Quick Boys15.00Harkemase Boys
De Dijk15.00SJC
Jong Vitesse15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Spakenburg
Zo. 24 feb.
Hillegom14.00Zaanlandia
ROAC14.00Teylingen
Foreholte14.00ESTO