Iedere week voorspellen bezoekers van VIDB massaal onze Toto. Op zaterdag laat een speler, trainer of betrokkene uit de streek zijn licht schijnen over de wedstrijden. Deze week is het de beurt aan Bas Jongbloed, middenvelder van Foreholte.

Het duel tussen Rijnsburgse Boys en Spakenburg is een wedstrijd die ongetwijfeld door veel mensen nauwgezet gevolgd gaat worden. Als de Blauwen er met de drie punten vandoor gaan, wordt koploper Kozakken Boys tot op een punt genaderd. Jongbloed verwacht dat de competitie na dit weekend gespeeld is voor Spakenburg. ,,Ik ga voor een overwinning voor Rijnsburgse Boys.” Qua stand een opvallende keuze, maar de middenvelder heeft een goede beredenering. ,,Er staat veel druk op Spakenburg. Met Foreholte hebben we dat zelf ook meegemaakt en ik kan je zeggen: het voetballen wordt er niet gemakkelijker op.”

Laatste Hoofdklasse-derby van het seizoen

De Hoofdklasse B telde dit seizoen veel streekderby’s. De eerste van het seizoen was het onderonsje tussen Ter Leede – Quick Boys en het leuke is dat beide ploegen ook in de laatste Bollenderby van het seizoen tegenover elkaar staan. ,,Dat wordt een leuke pot. Qua resultaten staat Quick Boys er beter voor. Ter Leede hangt een beetje in de middenmoot. Een eentje.”

Kagia krijgt koploper SEV op bezoek. Als de ploeg uit Leidschendam aan het langste eind weet de trekken en UVS punten verspeelt, kan de champagne ontkurkt worden. Jongbloed: ,,SEV heeft dit seizoen maar drie keer verloren. Het is spannend bovenin, maar SEV heeft het in eigen hand. Dit gaan ze niet meer weggeven. Deze is voor SEV.”

Volop in de race

,,Heel bizar”, zo noemt de middenvelder het seizoen van Foreholte. ,,Een paar weken geleden verloren we van Wilhelmus en kwamen we in de wachtkamer terecht.” Maar door de nederlaag van Wilhelmus bij BMT en de remise van TAC ’90 op Ter Specke bij FC Lisse vorige week zijn de Voorhouters weer ‘back in town’. GSC/Esdo is dit weekend de tegenstander. ,,Wij gaan er natuurlijk alles aan doen om te winnen. Wilhelmus heeft nog een zwaar programma. Alles is dus nog mogelijk, maar we leven van wedstrijd tot wedstrijd. Wat we nu hebben neergezet is al een hele mooie teamprestatie”, zegt Jongbloed treffend.

Teylingen is zeker van een ticket in de nacompetitie. Meerburg moet geen probleem zijn voor de Sassenheimers. ,,Gezien de kwaliteiten die ze hebben moet een overwinning goed te doen zijn.”

De voorspelling van Bas Jongbloed:
1 – 1 – 2 – 1 – 2

Tekst: Danny van den Bosch


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)