VOORSPELLING-KANBIER

Hennie Kanbier, journalist van het Leidsch Dagblad en initiatiefnemer van de website www.leidenamateurvoetbal, verwacht dat het na vandaag einde verhaal is voor Katwijk. ,,Op zich heb ik er vertrouwen in dat de mannen van Cees Bruinink zich nog eenmaal kunnen oprichten. Hardenberg kan geen kampioen meer worden en daar profiteert Katwijk van. Maar helaas voor de Krombewoners…dan komt het slechte nieuws uit Noordwijk. De equipe van Robbert de Ruiter treft het met Capelle. Die ploeg speelde zich ondertussen veilig en speelt volgende week de finale van de districtsbeker. Spelers willen zo’n prijs pakken en zullen op de Duinwetering er niet vol voor gaan. Noordwijk doet dat wel, wint en mag zich opmaken voor lijfsbehoud via de nacompetitie.”

Voor Kagia voorziet Kanbier een mooie middag. ,,Een ongekende climax in 3A. De winnaar van dit duel wordt kampioen. Het thuisvoordeel van de Lisserbroekers en het feit dat SEV de laatste maanden beduidend minder is dan in de eerste maanden gaan de doorslag geven. Jerry Ubink en zijn mannen gaan terug naar de tweede klasse.”

Periodetitel

Ook voor VVSB verwacht Kanbier goed nieuws. De derde periodetitel zal worden binnengehaald. ,,Voor VVSB is het seizoen al geslaagd, maar een prijs zou een bekroning zijn. De Treffers valt tegen dit seizoen, maar zullen voor eigen publiek geen presentjes uitdelen. JVC Cuijk wint echter ook niet in Amsterdam van kampioen AFC en dus volstaat een gelijkspel voor de Noordwijkerhouters.”

Foreholte en Van Nispen stappen winnend van het veld zondag, voorspelt Kanbier. ,,Foreholte heeft een prima serie neergezet de laatste maanden, maar gaat de nacompetitie niet ontlopen. Delft gelooft het wel en de winst blijft achter in Voorhout, maar VUC en Concordia koersen in Den Haag af op een gelijkspel. Foreholte is dan het haasje, hoewel de ploeg in staat moet zijn om zich alsnog veilig te spelen via de nacompetitie.”

Kanbier: ,,SJZ moet winnen om vakantie op te kunnen nemen, maar winst in een uitwedstrijd lukte nog niet dit seizoen. Van Nispen heeft aan een punt genoeg en gaat beter om met de druk die voor SJZ te veel van het goede is. SJZ blijft zonder uitzege en moet het vege lijf zien te redden via een omweg.”

POPULAIRE BERICHTEN