Ter Leede voelt dit seizoen een beetje als een dief in de nacht. De Sassenheimers varen wel bij de rust die ze om zichzelf heen hebben gecreëerd. Geen rare uitslagen, alles op rolletjes. En ondertussen met een piepjong elftal knap op de derde plek staan in de Hoofdklasse. Mitchell Kappenberg is er trots op. ,,We moeten nu het allerhoogste nastreven.”

Hallo Mitchell. Ter Leede sluipt rustig door de Hoofdklasse om nu waarschijnlijk als derde de winterstop in te gaan. Content met de prestaties?
,,Ja, het gaat goed. Maar we hebben ook best een moeilijke fase gekend. Een periode waarin het steeds net de verkeerde kant opviel. Nu moeten we gaan kijken naar Spijkenisse en Achilles Veen. Zolang we zelf blijven winnen, leggen we de druk bij hun neer. Achilles Veen heeft alle goede ploegen al thuis gehad, daar valt nog wel wat winst op te halen. Verder moeten we vooral uitgaan van onze eigen kracht.”

Is het een reële optie dat Ter Leede voor het kampioenschap gaat?
,,We hebben het niet uitgesproken. Maar als je de stand bekijkt, dan moeten we het allerhoogste nastreven. Als we zaterdag winnen dan kunnen we zomaar tweede staan. We komen dan op gelijke hoogte met Spijkenisse, alleen hun doelsaldo is op dit moment nog net ietsje beter.”

Jullie moeten tegen Sliedrecht, de nummer dertien. Eitje?
,,Nou, wij hebben het vooral lastig tegen de lager geklasseerde ploegen: Smitshoek, Zwaluwen, FC Breukelen. Tegen al die teams hebben we puntenverlies geleden. Ik weet niet wat het is. We denken er niet te makkelijk over. Maar we krijgen gewoon weinig ruimte tegen die ploegen en moeten het spel zelf maken. En daar hebben we het moeilijk mee.”

Het is al vaker benoemd, maar toen ik onlangs een elftalfoto van jullie zag, viel het me toch weer op. Jullie hebben een jong elftal. Er ligt toekomst in Sassenheim.
,,Dat klopt, zeker nu Marc de Kruys en Toon Zwetsloot zich ook in de basis hebben geknokt. Die gasten hebben zich geweldig aangepast. Ze trainden vorig jaar al een paar keer mee. Nu kregen ze in de Districtsbeker hun kans. Ik was toen eigenlijk wel benieuwd hoe het zou gaan lopen. Maar sinds die jongens er in staan, hebben we nog geen wedstrijd verloren…”

Geen kenner, analist of voetballiefhebber had van tevoren gedacht dat jullie het zo goed zouden doen. Jij?
,,Misschien niet gedacht, maar wel gehoopt. Het was afwachten in wat voor Hoofdklasse we terecht zouden komen. Vorig jaar had je nog zo’n ploeg als Quick Boys er bij. Dit jaar hebben we bijna alle ploegen zien spelen en ik ben eigenlijk niet zo onder de indruk. Ja, alleen van Spijkenisse misschien. Dat was die wedstrijd dat we met 0-3 achter kwamen, maar uiteindelijk nog met 3-3 gelijk wisten te spelen.”

We gaan beginnen aan de Toto! Wat verwacht jij van de kraker Katwijk – Spakenburg?
,,Ja, dit is allemaal puur gokken man. Maar ik ga voor een gelijkspel. Ook al draait Spakenburg niet zo goed, het blijft een fantastische ploeg. Katwijk grossiert in gelijke spelen, dus ik ga voor een puntendeling.”

Nog een kraker: IJsselmeervogels – Quick Boys.
,,Quick Boys is nu aan een goede reeks bezig. Ik heb er wel vertrouwen in dat ze een kansje krijgen in Spakenburg. Daarom ga ik weer voor een gelijkspel.”

Een wedstrijd bij jullie in de competitie: Noordwijk – FC Breukelen.
,,Met alle respect, maar dit moet Noordwijk makkelijk kunnen winnen. Breukelen staat laatste.”

Had je het nieuws van hun aanvoerder gehoord, Stefano Goncalves? Hij stopt na zeven jaar bij Noordwijk. Vind je het een goede voetballer?
,,Ja, maar ik zie hem niet dagelijks hè. Ik denk dat het voor Noordwijk een hele bruikbare speler is. Maar ik las dat hij dichter bij huis wil gaan voetballen hè? In mijn optiek woonde hij gewoon in de buurt van Noordwijk, haha. Ik wist helemaal niet dat hij uit de buurt van Rotterdam kwam.”

Kagia – VSV dan.
,,VSV komt uit de gemeente Velsen hè? Ja, dat weet ik dan op een één of andere manier weer. Maar ik ga voor Kagia. Ik weet eerlijk gezegd niet echt hoeveelste Kagia staat. Dus vraag me niet waarom.”

Derde..
,,Oh, prima keuze dus. Maar ik was sowieso al voor het thuisvoordeel gegaan.”

SJC reist af naar het oosten van het land voor een wedstrijd tegen Silvolde.
,,Dan ga ik voor SJC. Daar hebben we in de voorbereiding zelf ook tegen gespeeld. Ik vind dat die wel een aardige ploeg hebben. Hoeveelste staat Silvolde eigenlijk?”

Eerste, haha..
,,Haha, ehm… ik ga nog steeds voor SJC.”

En houden we jullie buurman over: Teylingen. Zij spelen thuis tegen DOSR.
,,Teylingen! Ik hoor altijd wel positieve dingen over de club en lees er ook wel wat over op jullie site. Teylingen wint.”

Ranking
Deelnemer
goed geraden wedstrijden
percentage
1
Tom van der Vlugt (Teylingen)
4 uit 5
80%

2

Nick van Staveren (SV Hillegom)
3 uit 4
75%

3

Stefan van der Plas (Valken ’68)
4 uit 6
67%
4
Tijs van der Schinkel (Kagia)
3 uit 5
60%
4
Bas Jongbloed (Foreholte)
3 uit 5
60%

4

Philippe den Hartog (Quick Boys)
3 uit 5
60%

4

Patrick Schaap (Kagia)
3 uit 5
60%

4

David Verweij (SJC)
3 uit 5
60%
4
Michael Christen (Warmunda)
3 uit 5
60%
10
Niek Ossevoort (Rijnsburgse Boys)
3 uit 6
50%
10
Jelmer Vijlbrief (VVSB)
3 uit 6
50%
12
Teun Guijt (FC Rijnvogels)
2 uit 6
34%
12
Marciano Aalders (Katwijk)
2 uit 6
34%
12
Nick van Westerop (Van Nispen)
2 uit 6
34%
15
Thierry Monteny (FC Lisse)
1 uit 4
 25 %
15
Jeffrey Bok (Ter Leede)
1 uit 4
 25 %
17
Jeroen Borsboom (Noordwijk)
1 uit 5
 20 %

POPULAIRE BERICHTEN