In de winterstop zette Rowdy van der Putten zijn droom even opzij. De aanvaller leek bij Jong Cambuur Leeuwarden op een zijspoor beland en koos voor een verblijf in de relatieve rust bij FC Lisse. Helemaal afstand doen van zijn droom doet de Lisser nog niet. Het profvoetbal lonkt nog steeds voor de 21-jarige voetballer. ,,Het zal lastig worden, maar dromen mag.”

Hallo Rowdy, voordat we aan de Toto gaan beginnen, wil ik eerst wat weten. Was het hands?
,,Je bedoelt de goal tegen Capelle?”

Ja! Je mag best weten dat er op de redactievergadering van Voetbal in de Bollenstreek verschillende meningen waren na het zien van de beelden.
,,Het was absoluut geen hands. Dat speelde tijdens die wedstrijd ook helemaal niet. Ik heb de beelden ook gezien, en daaruit begrijp ik de twijfel wel. Maar het beeld is vertekend. Ik raakte ‘m via m’n borst. De mensen die op gelijke hoogte stonden op het sfeerterras zeiden na afloop ook dat het absoluut geen hands was.”

,,Je ziet mij na die goal ook gelijk weglopen en juichen. Als ik ‘m via mijn hand had geraakt, dan was ik waarschijnlijk een stuk twijfelachtiger weggelopen. Om er eerst maar eens zeker van te zijn dat de goal was goedgekeurd.”

Ben je op je plek in Lisse?
,,Zeker. Niet dat ik het in Leeuwarden niet naar mijn zin had. Daar was het buiten het voetbal om ook prima, maar het voelt goed hier. Afgelopen wedstrijd speelden we in een 4-4-2 opstelling, zonder de geblesseerden: Thierry Monteny en Koen Fokkema. Steven Olsthoorn stond in de punt en ik kwam iets meer achter de spits te spelen. Als we in een 4-3-3 opstelling spelen, krijg ik een vrije rol. Ik ben dan niet echt gebonden aan de rechterflank. Dat zou ook niet mijn spel zijn.”

Droom je nog van een profbestaan?
,,Zeker weten. Dat is een droom en nog steeds de bedoeling. Ik weet ook dat het lastig zal worden, maar dromen mag. Bij Lisse weten ze ook dat het nog steeds in mijn achterhoofd zit, ze begrijpen het. Ik weet wat ik kan. Het kan op dit moment nog altijd beter in ieder geval. Ik had er liever vanaf het begin gelijk gestaan. Tegen Jong Volendam maakte ik mijn debuut en had ik graag al een goaltje meegepikt. Maar het begin van deze seizoenshelft moet ik achter me laten. Ik kan alleen nog maar sterker worden.”

Komt er een belangrijke maand aan voor FC Lisse?
,,Ja. We moeten zorgen dat we deze maand overeind blijven met duels tegen Rijnsburgse Boys, IJsselmeervogels en Scheveningen. Maar eerst het duel tegen Jong Almere City. Ik heb in de jeugd regelmatig tegen die club gevoetbald, daarom ken ik ook nog wel wat jongens waar we vandaag tegenover staan. Maar dat vind ik nu even niet belangrijk. We moeten met Lisse uitgaan van eigen kracht.”

,,Gezien de stand worden we vaak in de favorietenrol geduwd, ook nu weer, maar dat is logisch. We mogen Almere City alleen niet onderschatten, ook al staan ze onderaan. Het is ook altijd maar afwachten wat voor spelers ze van het eerste mee zullen krijgen. Almere heeft het IJsselmeervogels al lastig gemaakt en ook FC Rijnvogels verloor punten tegen die ploeg.”

Je ploeggenoot Thierry Monteny scoorde eerder dit seizoen 1 uit 4. Dat moet beter kunnen, toch?
,,Ooh, dat valt mee. Dat kan inderdaad beter. Dat krijgt hij maandag wel even te horen als het me lukt. Ik zal het zelf ook wel even in de gaten houden.”

Succes! We beginnen met FC Rijnvogels – Jong Groningen.
,,Dan ga ik toch voor Jong Groningen. Met Cambuur heb ik vaak tegen ze gevoetbald, dus ik ken die ploeg wel redelijk. Daarnaast zit FC Rijnvogels niet goed in z’n vel. Ik heb trouwens Robbert de Vos, dat is een goede vriend van me, van Jong Groningen even een berichtje gestuurd dat ze moeten winnen. Dat is goed voor m’n Toto.”

Wat verwacht jij van Swift – Noordwijk?
,,Ik denk dat Swift dit gaat winnen. De laatste twee weken is Swift op dreef en heeft Noordwijk juist twee ’tikkies’ gehad. Swift draait ook prima bovenin mee. Dit gaat geen gemakkelijke middag worden voor Noordwijk.”

Valken ’68 speelt thuis tegen Te Werve.
,,Dit vond ik de lastigste. Te Werve is de koploper, maar Valken draait prima mee. Ik ga hier voor een gelijkspel.”

Foreholte neemt het op eigen grond op tegen Delft. 
,,Voor deze wedstrijd heb ik even naar de stand gekeken en omdat Foreholte thuis speelt, ga ik voor die club.”

En als laatste MMO – Warmunda.
,,Warmunda wint dit. Het verschil is negen punten op de ranglijst en eigenlijk moeten ze allebei winnen. Op basis van.. eh, ja op basis van wat eigenlijk kies ik dit uit? Nou ja, gewoon ranglijst. Warmunda staat net een plekje hoger.”

Ranking
Deelnemer
goed geraden wedstrijden
percentage
1
Tom van der Vlugt (Teylingen)
4 uit 5
80%

2

Nick van Staveren (SV Hillegom)
3 uit 4
75%

3

Mark de Vries (Katwijk)
4 uit 6
67%

3

Mitchell Kappenberg (Ter Leede)
4 uit 6
67%

3

Stefan van der Plas (Valken ’68)
4 uit 6
67%
6
Roderick Gielisse (Rijnsburgse Boys)
3 uit 5
60%
6
Vasco Esman (Warmunda)
3 uit 5
60%
6
Tijs van der Schinkel (Kagia)
3 uit 5
60%
6
Bas Jongbloed (Foreholte)
3 uit 5
60%

6

Philippe den Hartog (Quick Boys)
3 uit 5
60%

6

Patrick Schaap (Kagia)
3 uit 5
60%

6

David Verweij (SJC)
3 uit 5
60%
6
Michael Christen (Warmunda)
3 uit 5
60%
6
Tim de Rijk (VVSB)
3 uit 5
60%
15
Raymond Dolieslager (Teylingen)
3 uit 6
50%
15
Niek Ossevoort (Rijnsburgse Boys)
3 uit 6
50%
15
Jelmer Vijlbrief (VVSB)
3 uit 6
50%
18
Robin Otten (SJC)
2 uit 6
34%
18
Teun Guijt (FC Rijnvogels)
2 uit 6
34%
18
Marciano Aalders (Katwijk)
2 uit 6
34%
18
Nick van Westerop (Van Nispen)
2 uit 6
34%
22
Thierry Monteny (FC Lisse)
1 uit 4
 25 %
22
Jeffrey Bok (Ter Leede)
1 uit 4
 25 %
24
Jeroen Borsboom (Noordwijk)
1 uit 5
 20 %
24
Jim Pijpers (Hillegom)
1 uit 5
 20 %
26
Marc Langeveld (Valken ’68)
0 uit 4*
 0 %
27
Brayen Brocker (Noordwijk)
0 uit 6
 0 %
27
Sejad Navabi (Foreholte)
0 uit 6
 0 %

Foto: Hubert Habers

POPULAIRE BERICHTEN