,,Kagia – Hoofddorp kan een instinker voor mij worden”, zei Marciano Aalders na afloop van zijn ingevulde Toto. De middenvelder van VV Katwijk dacht dat de bezoekers zouden winnen in Lisserbroek. Het werd uiteindelijk 6-1 voor Kagia. Ach, een gokje kan altijd, maar een etentje gaat aan de neus van de Amsterdammer voorbij. Deze week mag Tom van der Vlugt in zijn glazen bol kijken.

Hallo Tom. Komende zondag spelen jullie tegen Meerburg. Was dat vorig jaar geen spijkerharde wedstrijd?
,,Dat klopt. Ik speelde toen zelf nog bij Ter Leede, maar ik ben uit en thuis wezen kijken. Laat ik voorop stellen dat Teylingen twee keer terecht heeft verloren van Meerburg, en die ploeg ook verdiend kampioen is geworden. Maar het was grimmig tegen Meerburg. Het is een vechtploeg. En dat zal zondag niet anders zijn. We zijn uit op revanche. Die wedstrijden van vorig jaar moeten we snel vergeten.”

Heeft het ook niet gewoon met slimmigheidjes te maken van Meerburg? Een beetje provoceren?
,,Ja, het is ook wel slim, dat klopt. Maar het zijn ook een beetje houthakkers. Vorig jaar was onze ploeg erg jong en iedereen liet zich er een beetje in meeslepen. Teylingen had het in de duels moeten uitvechten en niet pas als het fluitje al was gegaan. Ga niet dan pas lopen duwen en trekken en tegen de scheidsrechter beginnen.”

Met jouw ervaring bij Ter Leede en Noordwijk zou je zondag nog wel eens belangrijk kunnen zijn. Zeker met dit gegeven in het achterhoofd.
,,Haha, ja maar ik geef toe dat ik in het veld ook anders ben dan er buiten. Ik wil ook nog wel eens te veel met randzaken bezig zijn. Maar ik word daar steeds verstandiger en professioneler in. Dat komt inderdaad door de jaren bij Ter Leede en Noordwijk.”

Hoe bevalt het om weer terug te zijn bij Teylingen?
,,Erg goed. Het is gezellig. En daar heb ik voor gekozen. We begonnen de competitie goed, maar kwamen daarna in een dip terecht. We waren zoekende. Het was niet voor iedereen duidelijk wat er van hem verwacht werd. Daarnaast zijn er weer mensen terug van blessures. Het komt de sfeer ten goede. Teylingen is geen ontzettende prestatieclub. Ja, natuurlijk is dat belangrijk, maar de sfeer moet ook goed zijn.”

Is jullie winst van vorige week te danken aan verandering van tactiek? Jullie speelden in een 4-4-2 systeem tegen Concordia.
,,Nou ik denk niet dat het allemaal aan de tactiek te linken was. Qua voetbal en strijdlust waren we gewoon beter dan de afgelopen weken. Ik weet eigenlijk nog niet helemaal zeker hoe we zondag gaan spelen. Maar ik verwacht wel dat we vasthouden aan deze tactiek. Net zoals Sepher Safi tegen jullie zei: ‘Never change a winning team’. Maar hij is gewoon bang voor z’n basisplekje anders, haha.”

Over jouw basisplek mogen geen twijfels bestaan zei een collega maandag in onze redactievergadering. Hij had de wedstrijd tegen Concordia gezien en stelde dat jij nog best een paar niveautjes hoger kan voetballen.
,,Dat is leuk om te horen! Ik vind alleen dat ik beter kan dan dit. En dan moet mijn team ook meer profijt van mij gaan krijgen. Maar ik heb bij Teylingen in ieder geval het plezier in het voetbal weer helemaal terug gevonden, dat was even het belangrijkste.”

We gaan ons richten op de Toto. Wat denk je van de streekderby tussen FC Rijnvogels en FC Lisse?
,,Een collega van mij is groot fan van FC Lisse. Die doet daar veel voor de fans. Ze heeft bijvoorbeeld ook geholpen bij het maken van het sfeerterras op Ter Specke. Ik verwacht hier een overwinning voor FC Lisse. Ook omdat m’n maatje Martin van Eeuwijk daar voetbalt. Ik spreek hem regelmatig en speelde onder andere in de zaal met hem. Het is fantastisch om te zien dat hij het weer zo goed doet daar. Die goal van vorige week tegen ODIN was briljant. Ik wist gewoon dat hij dat ging doen. Je moet hem eens in de zaal zien. Daar zie je constant zulke acties van hem.”

Een mooie wedstrijd voor jou: Ter Leede – Noordwijk
,,Ja, bij beide clubs heb ik een verleden. Ik ga ook wel even kijken. Het gaat met allebei alleen niet zo goed. Op zich kende Ter Leede een aardige start, maar de 2-2 van vorige week tegen Smitshoek was niet zo best. Noordwijk doet het in mijn ogen gewoon slecht, maar ik heb wel het gevoel dat ze uit deze dip gaan kruipen. En die begint misschien wel tegen Ter Leede. Ik ga voor Noordwijk dus.”

Wat verwacht je van GVVV – VVSB?
,,Wij waren vorige week bij VVSB – Spakenburg. Het was een fantastische wedstrijd qua scoreverloop, maar ik was niet zo onder de indruk van VVSB, zeker verdedigend niet. En GVVV is een goede ploeg, zeker thuis. Ik denk dus dat VVSB verliest. Het was overigens een gezellige avond vorige week en goed georganiseerd. Mijn neef Koen van der Vlugt heeft nog een interview gedaan met voorzitter Arjan Broekhof en trainer Wilfred van Leeuwen. Dat deed hij goed!”

Wat denk jij van Hoogland – SJC?
,,SJC volg ik nog wel een beetje vanwege de trainer: Kees Zethof. Hij heeft ons ook nog getraind. Maar eerlijk gezegd ken ik die Hoofdklasse op zondag heel slecht. Ehm, ik ga toch voor Hoogland.”

Oeps. Niet helemaal de bedoeling, maar je mag ook op je eigen wedstrijd gokken: Meerburg – Teylingen
,,Haha, dat geeft niet! Ik doe wel vaker Toto’s, maar nooit op eigen wedstrijdjes. Dit is wel leuk een keertje. Dit wordt natuurlijk een zekerheidje voor Teylingen. We gaan revanche nemen.”

Ranking
Deelnemer
goed geraden wedstrijden
percentage
1
Nick van Staveren (VV Hillegom)
3 uit 4
75%

2

Stefan van der Plas (Valken ’68)
4 uit 6
67%

3

Patrick Schaap (VV Kagia)
3 uit 5
60%

2

David Verweij (SJC)
3 uit 5
60%
2
Michael Christen (Warmunda)
3 uit 5
60%
5
Jelmer Vijlbrief (VVSB)
3 uit 6
50%
6
Marciano Aalders (VV Katwijk)
2 uit 6
34%
7
Nick van Westerop (Van Nispen)
2 uit 6
34%
8
Jeffrey Bok (Ter Leede)
1 uit 4
 25 %

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)