Voor even terug in de Bollenstreek, liet Kevin Sterling afgelopen zaterdag zijn voeten spreken. Op Ter Specke was de voormalige aanvaller van vv Katwijk in het duel tegen FC Lisse goed voor één assist en twee treffers. Daarmee leverde Sterling een flinke bijdrage aan de uiteindelijke 1-3 zege van Koninklijke HFC. Een overwinning die eigenlijk veel hoger had kunnen en moeten uitvallen.

Een zienswijze die de doelpuntenmaker zelf ook onderschrijft. ,,We hadden er wel een paar meer mogen maken, gezien de vele kansen die we hebben gecreëerd. Voor het overige liep het heel lekker.”

Het bovenstaande vertelt veel over de situatie van ‘de Koninklijke’ op dit moment. In het tweede seizoen op tweededivisie-niveau boekt de formatie uit Haarlem duidelijk progressie. Met de huidige gedeelde vijfde plek op de ranglijst is de competitiestart aanmerkelijk beter dan die van vorig seizoen.

Sterling, eveneens bezig aan zijn tweede jaar in Haarlem, heeft daar wel een verklaring voor. ,,Er zit ontzettend veel voetballend vermogen in onze selectie. Dat komt er steeds beter uit. De automatismen zijn er intussen ingeslepen door onze technische staf. Iedereen, ik dus ook, weet wat ’ie binnen het veld kan verwachten. Dat is lekker voetballen. Tegen FC Lisse hebben we laten zien wat we voetballend allemaal in onze mars hebben. Het is nu zaak om dat nog verder te ontwikkelen.”

Doelpuntenproductie
Volgens Sterling is dat laatste ook hard nodig. De onderlinge verschillen in de Tweede Divisie zijn erg klein en daardoor is het noodzakelijk om elke week scherp aan de aftrap te verschijnen. ,,Op dit niveau wordt alles op details beslist. Er zijn geen zogenaamde kleine ploegen. Slordigheden kun je je niet veroorloven, want die worden onmiddellijk afgestraft. Als iedereen zijn taak goed uitvoert, wordt het al een stuk gemakkelijker.”

Zijn bijdrage aan de doelpuntenproductie van zijn ploeg vertoont bovendien een stijgende lijn. Na het duel tegen FC Lisse staat de teller voor Sterling dit seizoen op na zes duels op vier goals. Daarmee nadert de aanvaller het aantal van zes doelpunten in het vorige seizoen al vroeg in deze voetbaljaargang. ,,Automatismen spelen bij het scoren een grote rol, net als het lezen van het spel. Weten wat je moet doen en vooral weten waar de bal terecht komt. Dat levert weleens zogenaamd simpele goals op, maar je moet er wel staan.”

,,Zo zingen we na elke overwinning het clublied in de kleedkamer. Fantastisch!”

Voor Sterling was het afgelopen zaterdag een feestje om weer even terug te zijn in de Bollenstreek. Een regio waarin de ambiance volgens hem allemaal net iets anders en vooral beter is dan elders. ,,Het voetbal leeft daar op een ongekende wijze. Dat heb ik in die twee seizoenen bij Katwijk ook meegemaakt.”

,,Het is allemaal net iets meer dan elders in het land. Wat dat betreft is het een feest om daar als voetballer te mogen spelen. Daar doe je het ook voor, spelen voor zoveel mogelijk publiek. Gelukkig zie ik het bij HFC ook gebeuren dat het publiek de weg naar de Spanjaardslaan steeds beter weet te vinden”, vertelt de inwoner van Amstelveen die in het dagelijks leven in Utrecht werkzaam is als jurist.

Traditieclub
Over Koninklijke HFC gesproken, vertelt Sterling dat zijn keuze voor de club destijds vooral op gevoel is gemaakt. Bij Katwijk kwam hij naar zijn mening in het tweede seizoen te weinig aan spelen toe. Reden om De Krom te verwisselen voor de Spanjaardslaan.

,,Garanties krijg je nergens, maar hier heb ik de kans gekregen en gegrepen. Bij een club die me ligt. Een traditieclub die bovendien prestatief is. Het is de oudste club van Nederland. In 1879 opgericht door Pim Mulier. Daar wordt ook op een waardevolle manier mee omgegaan. Daar ben ik best gevoelig voor. Zo zingen we na elke overwinning het clublied in de kleedkamer. Fantastisch!”

Als het aan Sterling ligt schalt de eerste regel; ‘Er is maar ene club in ’t land, die houdt het langst van allen stand,’ en het vervolg van het in 1933 door Aad Wijt gecomponeerde clublied, dit seizoen nog heel vaak na afloop door de catacomben.

Archieffoto: Ron Hoenson/Alphenfoto.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude