Elke donderdag komen we met de rubriek ‘Uit de oude doos’. In de afgelopen jaren zijn er in de Bollenstreek zoveel mooie wedstrijden gespeeld. Wedstrijden met een verhaal, met een ongelooflijk wedstrijdverloop of beslissingswedstrijden om het kampioenschap. Wij brengen ze weer voor even tot leven door de betrokkenen te vragen hoe zij het beleefden.

Vorige week bespraken we FC Lisse – Quick Boys uit 2002. Uitslag 3 – 4 door een late goal van Maarten Bak. Deze week graven we wat minder diep in het verleden. In het eerste jaar Topklasse speelde Katwijk op 23 april 2001 tegen IJsselmeervogels op de Krom. Met nog drie speelronden te gaan kwamen de Rooien met een kleine voorsprong op aartsrivaal Spakenburg richting Katwijk.  Bij de oranjehemden werd toen al geduldig gebouwd aan het team dat vorig seizoen alles won wat er te winnen viel. Maar we zien ook mannen die het nest inmiddels verlaten hebben zoals Laurens ten Heuvel, Elroy Lammers, Richard Blonk, Quincy van Ommeren en Marcel Huisman.

VIDBS sprak met Kwong Wah Steinraht, oud-speler van Vogels, Lisse en Quick Boys: ,,Voor ons gevoel was dit eigenlijk de kampioenschapswedstrijd. Ik kan me die wedstrijd nog goed herinneren. Spakenburg volgde op 2 punten, dus we moesten winnen. En op de Krom is het altijd lastig. Ondanks dat Katwijk aanvankelijk de betere ploeg was, maak ik na een half uur de 0 – 1. Zij maakten vrij snel gelijk, maar na rust pakken wij weer de voorsprong.  Daarna komen we een paar keer echt goed weg. Een bal op de bal en Van Strien was die dag niet te passeren. Ik meen zelf dat ik doelman Atam Koroglu moest oppakken bij een corner, maar we trokken hem over de streep.”

Steinraht speelt momenteel bij zondaghoofdklasser De Dijk in Amsterdam. Hij zit in de lappenmand na een operatie aan zijn knie maar is op de weg terug.

Katwijk: Atam Koroglu, Jos Jansen, Rydell Tuinfort (83. Daniel Hensen), Quincy van Ommeren (80. Arie Jonker), Dwight Krolis, Arturo ten Heuvel (59. Donny van Oijen), Marcel Huisman, Richard Blonk, Laurens ten Heuvel, Jerghinio Sahadewsing, Elroy Lammers

IJsselmeervogels:
Martijn van Strien, Jasper Bolland, Wilco krimp, Bas Mooij, Nick Kuipers, Kwong Wah Steinraht (66.Geoffrey Verwey), Ceriel oosthout, Tim peters (90+5 Damiano Schet), Tony Tol, Maikel de Harder, Cerezo Fung a wing (74. Wouter van Hoof)

 [youtube id=”ipKYmaCOzlw” width=”620″ height=”360″]

Foto: www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN