Elke week komen we met de rubriek ‘Uit de oude doos’. In de afgelopen jaren zijn er in de Bollenstreek zoveel mooie wedstrijden gespeeld. Wedstrijden met een verhaal, met een ongelooflijk wedstrijdverloop of beslissingswedstrijden om het kampioenschap. Wij brengen ze weer voor even tot leven door de betrokkenen te vragen hoe zij het beleefden.

Gevoel voor sentiment kan de redactie van VIDB niet ontzegd worden. Afgelopen zaterdag had een waar spektakelstuk op de Middelmors plaats, waarbij Rijnsburgse Boys pas in blessuretijd de 3-3 maakte tegen Katwijk. VIDB dook in het archief en stuitte zowaar op een wedstrijd tussen beide ploegen met dezelfde uitslag en climax. Op de Katwijkse Krom kwam Rijnsburgse Boys op 15 februari 1997 eveneens in de ‘dying seconds’ langszij.

VIDB liet oud-Katwijker en oud Ter Leede-speler Carlo van Zelst diep in zijn geheugen graven. ,,Ik moest even goed nadenken, maar wat ik mij nog kan herinneren is dat wij hier echt in onze nadagen waren. We waren tussen 1993 en 1995 driemaal op rij kampioen geworden, maar dat seizoen erna was het een beetje passé. Aan het einde van het filmpje zie ik dat wij vierde staan. Op zich een behoorlijke positie, maar na al die successen was dat voor ons een vreemde gewaarwording.”

,,Rijnsburgse Boys stond dat seizoen bijna onderaan, maar had toch een aantal zeer behoorlijke voetballers. Ik speelde altijd graag tegen Rijnsburg. Het was een leuk team. Toentertijd deden we na afloop altijd een biertje.” En dan over de wedstrijd. ,,Ik zag net op de beelden dat ik bij die laatste goal op de achterlijn uitgekapt werd en vervolgens uit die voorzet de gelijkmaker viel. Dat mag niet gebeuren, net als dat we drie keer een voorsprong uit handen gaven. Maar er gebeurde van alles, er vielen veel goals en voor de neutrale toeschouwer moet het genieten zijn geweest.”

Van Zelst vindt een vergelijking tussen het huidige Katwijk en het team van 1996-1997 te ver gaan. De oranjehemden zijn nu na een titel eveneens ver weggezakt. ,,Wij waren na die gloriejaren echt een beetje verzadigd. Dat kan ik me van het huidige Katwijk na één kampioenschap niet voorstellen. Toch geloof ik dat Katwijk er bovenop gaat komen, daar hebben ze teveel kwaliteit voor.”

Vraag: wie weet de opstellingen nog in te vullen van deze mooie kraker? 

[youtube id=”-AugA7NFGFE” width=”620″ height=”360″]

Foto: Hans Kieboom

POPULAIRE BERICHTEN