Drie overwinningen en twee nederlagen is de oogst van weer een weekend voetbal in de zaterdagse Topklasse. Rijnsburgse Boys meldde zich door een simpele 3-0 zege op Excelsior Maassluis echt in de top van de ranglijst. Katwijk greep opnieuw drie punten. In Werkendam moest Kozakken Boys eraan geloven: 3-2. Ook Noordwijk boekte een belangrijke zege thuis tegen HHC Hardenberg: 2-1. FC Lisse leek een punt te gaan pakken tegen Spakenburg, maar ging in de slotfase alsnog onderuit. Ter Leede werd in Barendrecht overklast door de plaatselijke BVV: 4-1.

Rijnsburgse Boys – Excelsior Maasluis 3 – 0

Op de eigen Middelmors heeft de thuisploeg zich door een klinkende 3-0 zege weer teruggebracht in de titelrace. Door een sublieme volley van Jeffrey Koemans kwamen de Uien op een 1-0 voorsprong. Op slag van rust sloeg de vleugelaanvaller nogmaals toe: 2-0. Wie anders dan Raily Ignacio bepaalde de eindstand op 3-0.

Scoreverloop

25. Koemans 1 – 0, 45. Koemans 2 – 0, 73. Ignacio 3 – 0

Rijnsburgse Boys

Van Nieuwkoop (14. Van der Burg), Westmaas (85. Olenski), Breinburg, Hessing, Strooker, Sardar, Winter, Van der Vijver (56. Van den Boogaart), Koemans, Ignacio, Martina.

Kozakken Boys – VV Katwijk 2 – 3

Katwijk lijkt bezig om het wonder echt werkelijkheid te laten worden. De landskampioen boekte in Werkendam de tweede zege op rij. De Krombewoners begonnen goed. Via Jeffrey Jongeneelen stond na twintig minuten de 0-1 op het scorebord. Maar twee goals vlak voor rust gaven Katwijk een mentale dreun. Eerst kon Den Hoed uit een corner gelijkmaken. Nauwelijks een minuut later lag de bal op de stip na een vermeende overtreding van Rydell Tuinfort. Yildirim benutte het buitenkansje vervolgens feilloos. Donny van Oijen verzuimde vlak na de hervatting zijn ploeg weer naast Kozakken Boys te zetten. Oog in oog met de doelman kwam laatstgenoemde als winnaar uit de bus. Danny Guijt deed het even later beter door uit een corner alsnog de gelijkmaker te produceren. Jongeneelen miste daarna een grote kans op de 3-2. Aanvoerder Michiel van Dam deed het beter. Hij zette alles wat Katwijk een warm hart toedraagt in vuur en vlam door uit een vrije trap raak te knikken.

19. Jongeneelen 0 – 1, 44. Den Hoed 1 – 1, 45. Yildirim 2 – 1, 57. Guijt 2 – 2, 78. Van Dam 2 – 3

VV Katwijk

Koroglu, Tuinfort, Van Dam, Rijnink, Krolis, Jansen, Susan (42. Hensen), Van Oijen, Jongeneelen, Tavilla (88. Leonard), Guijt (90. De Jonge).

FC Lisse – Spakenburg 0 – 1

FC Lisse leed thuis een onverdiende nederlaag tegen Spakenburg. In een eerste helft met weinig hoogtepunten was het dan ook logisch dat de ploegen met 0-0 de kleedkamers opzochten. Met nog twintig minuten te spelen had Koen Fokkema de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Maar  de aanvaller kreeg het leer vanaf een meter of zeven niet tussen de palen. Die misser bleek een dure. Bij het sluiten van de markt deed Salim Amerzgiou het aan de andere kant een stuk beter en bezorgde de nieuwe koploper op de valreep de zege.

89. Amerzgiou 0 – 1

FC Lisse

De Vries, Buijs, Weijers, Valk (65. Supusepa), De Goede (60. Zoontjes), Broekhuizen, Van Heulen, Greuter, Monteny (28. Hardenberg), Jongebloet, Fokkema.

VV Noordwijk – HHC Hardenberg 2 – 1

Noordwijk boekte een verdiende overwinning op HHC Hardenberg. Een beter Noordwijk in de eerste helft kwam via een strafschop, benut door Stefano Goncalves, op voorsprong. De bezoekers konden weinig uitrichten in het vervolg. Bryan Brocker was op slag van rust dicht bij de tweede treffer. Zijn kopbal werd echter knap gered door de doelman. Nauwelijks begonnen aan de tweede helft lag de bal via Hielke Penterman zomaar achter Amezrine. Stefan Mertens zorgde vervolgens met een wereldgoal voor de hernieuwde voorsprong. Net over de middenlijn verraste de middenvelder doelman Danes met een schitterende trap. Goncalves vergat daarna de wedstrijd in het slot te gooien. Veel pijn deed het de thuisploeg niet. De winst kwam in het restant niet meer in gevaar.

21. Goncalves 1 – 0, 46. Penterman 1 – 1, 57. Mertens 2 – 1

VV Noordwijk

Amezrine, Manuputty, Brocker, Goncalves, Hoogkamer, Overvliet, Hoogerwaard, Faouzi (89. Zandbergen), Mertens (78. Splinter), Bosma, Braun (68. Wendt).

BVV Barendrecht – Ter Leede 4 – 1

Ter Leede heeft uit bij Barendrecht een gevoelige 4-1 nederlaag geleden in de strijd om degradatie. De Sassenheimers lagen voor rust al op de rug door twee tegentreffers. Daar kwam na de hervatting nog een derde bij. Invaller De Bier redde nog de eer voor de formatie van Henk Wisman. Het slotakkoord was echter voor de thuisploeg. De tweede treffer van Mourits betekende ook de eindstand.

15. Esajas 1 – 0, 44. Mourits 2 – 0, 55. Richard 3 – 0, 75. De Bie 1 – 3, 81. Mourits 4 – 1