Valken ’68 won zaterdag met 3-1 van TAVV door twee doelpunten van Rens van Klaveren en een van topscorer Sven Boonstoppel. ‘Winnen’ stond er op het bord bij de bespreking, en daar was alles mee gezegd.

Coach Andries Wendt was na de wedstrijd niet tevreden. ,,Dit was een van de slechtste wedstrijden dit seizoen. Maar je wint hem en dat is ook een kwaliteit. Na zeven minuten kwamen we al op 1-0 door Rens van Klaveren. Een betere start had ik me niet kunnen wensen. De 2-0 net voor rust van Sven Boonstoppel was nog een meevaller. Ik zeg er eerlijk bij dat TAVV ook een paar beste mogelijkheden kreeg de eerste helft.”

Door een benutte strafschop kwam TAVV vlak na rust terug in de wedstrijd. Wendt: ,,Het was soms billenknijpen want hij hoeft maar een keer goed te vallen en het staat gelijk. Beide ploegen hadden veel last van de wind. Het was daardoor moeilijk voetballen. Het moment waarop Rens van Klaveren de 3-1 binnenschoot, was ideaal. De wedstrijd zat daardoor gelijk in het slot. We scoorden vandaag op de ideale momenten.”

Wendt lichtte de rol van man van de wedstrijd Van Klaveren nog even toe. ,,Ja, Rens van Klaveren is een apart verhaal. De vier wedstrijden schorsing door zijn rode kaart tegen Monster zaten hem behoorlijk dwars. Ik was ook zeer verrast dat hij mij belde dat hij toch kon spelen. We hadden hem afgeraden om in beroep te gaan Maar hij deed het toch. Hij vond het zo oneerlijk die rode kaart. Dat hij er vandaag twee in knalt, is dan heel bijzonder.”

Ook Lars van Bommel was blij met de winst. Begonnen op de bank, viel hij de tweede helft goed in en forceerde de opening op de 3-1. ,,We staan er goed voor. Ik vind dat we deze lijn moeten doortrekken. Mocht het fout gaan met de tweede periode, dan moeten we zorgen dat we aan het einde van de rit als derde eindigen.”

Valken gaat voor een periodetitel. Tot nu toe ziet het er goed uit, al zitten de Valkenburgers in de wachtkamer. Wint Be Fair zijn twee resterende inhaalwedstrijden, dan is Valken gezien.